Haberler

Sabancı'dan Turgutreis'e Dev Kültür Merkezi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde yaz tatillerini geçiren işadamı Şevket Sabancı yaklaşık 2. 5 milyon TL'ye mal olan kültür ve sanat merkezini beldeye kazandırdı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde yaz tatillerini geçiren işadamı Şevket Sabancı yaklaşık 2. 5 milyon TL'ye mal olan kültür ve sanat merkezini beldeye kazandırdı. Sabancı, "Bodrum ve Turgutreis dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri. Bu nedenle kültür ve sanat mekanlarının çoğalması beldenin geleceği ve gençlerin eğitimi açısından çok önemli, elimizden geldiğinde kültür, sanat ve eğitim alanlarında destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.

Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi Atatürk Caddesi'nde hayırsever işadamı Şevket Sabancı tarafından 2 dönüm arazi üzerine ve bin 200 metre kullanım alanı olarak yaptırılan Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi bugün törenle hizmete açıldı. Törene, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, işadamı Şevet Sabancı, eşi Hayırlı Sabancı ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Sabancı tarafından belediye bağışlanan ve 10 personelin görev yapacağı merkezde 2 sanat galerisi, kültür ve sanat kitaplığı, bir resim atölyesi, bir tasarım atölyesi, bir geleneksel sanatlar atölyesi, bir gösteri sanatları atölyesi, bir bilgisayar ve fotoğraf laboratuarı, bir konferans salonu, 3 müzik odası ve Akdeniz Denizcilik Tarihi Arşivi bölümü yer alıyor.

İKİNCİ BÖLÜM SEKİZ AYDA TAMAMLANACAK

Şevket Sabancı, merkezin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, Mimar Ahmet Talu ve iş adamı Sedat Türkmen'in de destekleriyle merkezin beldeye kazandırıldığını belirtti. Sabancı, "İki bin 200 metrekarelik ikinci bölümün de temelini atmış sayılıyoruz. Bu tür eğitim, kültür ve sanata yardım işleri sadece para ile yapılacak işler değil, bunlar gönül işleri, bu nedenle burada sadece benim değil, Sayın Dinçberk, Türkmen, Talu ve ismini sayamadığım birçok kişinin ciddi emeği ve katkısı var. Bodrum ve Turgutreis dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri. Bu nedenle kültür ve sanat mekanlarının çoğalması beldenin geleceği ve gençlerin eğitimi açısından çok önemli, elimizden geldiğinde kültür, sanat ve eğitim alanlarında destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.

TURGUTREİS SANAT VE KÜLTÜRÜN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Sabancı'nın daha önce de beldeye bir lise, konferans salonu, park ve amfi tiyatroyla gösteri alanı kazandırdığını belirten Belediye Başkanı Dinçberk, "Belde halkımızın yoğun katılımı ile kültür ve sanat etkinliklerinin yanısıra gençlerimize, halkımıza yönelik kurslarda düzenleyeceğiz. Turgutreis'i sanatın, kültürün buluşma noktası haline getirmek için çıktığımız yolda bize büyük destek veren Sayın Sabancı ailesine Turgutreisliler adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dinçberk kültür ve sanat merkezinde önümüzdeki haftadan itibaren Resim, Fotoğrafçılık, Geleneksel sanatlar (çini, minyatür, tezhip, kaligrafi, vitray ve ebru), tiyatro, keman, flüt, gitar, bağlama, ses eğitimi-koro dallarında kursların açılacağını söyledi.

Kültür ve manat merkezinin açılışını Şevket ve Hayırlı Sabancı, Kaymakam Özdemir ve Dinçberk birlikte yaptı. Açılış sonrasında Dinçber Sabancı çiftine çiçek vererek teşekkür etti.

Açılışta Bodrum Oda Orkestrası Gurubu klasik müzik konseri verdi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title