Haberler

Rotterdam/lahey: Hollanda'da Genel Seçimler

Hollanda Parlamentosu'na Girecek 150 Üyenin Belirlenmesi İçin Ülke Genelinde Yapılan Erken Genel Seçimler Devam Ediyor.

Hollanda Parlamentosu'na girecek 150 üyenin belirlenmesi için ülke genelinde yapılan erken genel seçimler devam ediyor.

Sabah saat 07:30'da başlayan oy verme işlemi gece saat 21:00'e kadar devam edecek.

28 Ocak 2003 tarihinde yapılan genel seçimlerde, ülke genelinde sandık başına gidenlerin oranının yüzde 68 olduğu ifade edilirken, bugünkü seçimlerde ise bu oranın yaklaşık olarak aynı olacağı tahmin ediliyor. Seçimlerde ilk defa işitme ve konuşma engelliler için özel donanımlı oy kullanma makineleri kullanıldı.

Hollanda genelinde toplam 12.3 milyon seçmenin 165 binden fazlasını Türk seçmenler oluşturuyor. Bugün Hollanda'da hava şartlarının da olumlu olması özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın daha fazla sandık başına gitmesine sebep oldu.

4 yılda bir gerçekleşen genel seçimlerin normal şartlarda Mayıs 2007 tarihinde yapılması gerekiyordu. Ancak Balkenende hükümetinin düşmesi nedeniyle erken seçim kararı alındı.

Hollanda Parlamentosu'na girebilmek için mücadele eden Türk adayların isimleri ve partileri şöyle:

PvdA - Nebahat Albayrak, Keklik Yücel, Ali Saraç ve Huri Şahin

CDA - Coşkun Çörüz ve Nihat Eski

D66 - Fatma Koşer Kaya

VVD - Mehmet Demirbağ

SP - Sadet Karabulut, Nuh Demirbilek ve Düzgün Yıldırım

Yeşilsol - Birgül Dönmez ve Rıza Diktaş

İslam Demokraten - Bedreddin Budak ve Suzan Elçi

Bir Hollanda - Seçil Arda.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title