Haberler

Rato: "Türkiye'nin Ekonomik Büyüme Performansı Çok İyi"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Türkiye'nin Ekonomik Büyüme Performansının Çok İyi Durumda Olduğunu Söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Türkiye'nin ekonomik büyüme performansının çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Rodrigo de Rato, Singapur'da Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin hızlı bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Rato, dünya ekonomisi içinde de aktif olan Türkiye'nin uyguladığı makro ekonomik politikalar ile yapısal reformların, olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.

Rodrigo de Rato, Türkiye'nin uyguladığı serbest kur politikası ve enflasyon hedefleme sisteminin, enflasyonun düşürülmesine katkıda bulunurken, dış şoklara karşı da dayanıklılık sağladığını vurguladı.

Sıkı para ve maliye politikası ile yapısal reformların sürdürülmesinin, yatırımcıların güvenini de artırarak, Türkiye'ye daha çok yatırım gelmesini sağlayacağını belirten Rato, Türkiye'nin uyguladığı doğru politikalar nedeniyle IMF'nin desteğini hak ettiğini vurguladı.

Rato, kotaları arttırılan Türkiye ve diğer üç ülkenin, dünya ekonomisinde aktif olduklarını da vurguladı.

Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF Başkanı Rato ve Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ile birlikte, 2009 yılında Türkiye'nin IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında ev sahipliği yapacak olması nedeniyle bir Mutabakat Zaptı imzalayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title