Haberler

Rasim Ozan Kütahyalı'nın 2 Yıl Hapis Cezası Yargıtay Tarafından Bozuldu

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e basın yoluyla hakaret ettikleri iddiasıyla iş adamı Ünal Aysal'ın 10 ay, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e basın yoluyla hakaret ettikleri iddiasıyla iş adamı Ünal Aysal'ın 10 ay, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın 2 Yıl Hapis Cezası Yargıtay Tarafından Bozuldu

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA HAKARET ETTİM"

Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin bozmaya ilişkin ilam kararında, sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın televizyoncu ve gazeteci olduğu belirtilerek, müşteki Fatih Terim'in olay tarihinde Galatasaray teknik direktörlüğünden ayrılarak milli takım teknik direktörlüğüne geçtiği hatırlatıldı. Kararda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre eleştiriye katlanma sınırı daha geniş olan Terim ile Galatasaray Başkanı olan diğer sanık Ünal Aysal'ın eylem itibarıyla gündemde ve kamuoyunun ilgisinde olan konu ile ilgili olarak zıt açıklamalar yaptıkları kaydedildi. Kütahyalı'nın bu ortamda, kimin doğru söyleyip söylemediği yönünde kamuyu aydınlatmak için Terim ile diğer sanık Aysal arasında geçen mesajlaşma içeriklerini, haber verme kurgusu ve ağır eleştiri sınırları içerisinde Terim'e doğrudan hakaret etme, küçük düşürme amacı taşımadan, değer yargıları içerisinde kamuoyuna sunması eyleminde basın özgürlüğü kapsamında hareket ettiği ifade edilen kararda, bunlar gözetilmeden yerel mahkemece beraati yerine mahkumiyetine karar verildiği vurgulandı.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın 2 Yıl Hapis Cezası Yargıtay Tarafından Bozuldu

"TERİM'İN RIZASI DIŞINDA"

Davanın diğer sanığı Ünal Aysal'ın, mesajlaşma içeriklerini Terim'in rızası dışında diğer sanık Kütahyalı'ya vermesi eyleminde aleniyet unsurunun gerçekleşmesi nedeniyle "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçu kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtildi. Kütahyalı'nın eyleminin basın özgürlüğü kapsamında kaldığı ve suç oluşturmadığı vurgulanan kararda, ayrıca Aysal'ın, sanık Kütahyalı'nın 'mesajlaşma içeriklerini yayınlamasına' iştirak etme eylemi nedeniyle de mahkumiyetine karar verilemeyeceği ifade edildi. Kararda, Aysal'ın suç tarihinde 65 yaşını doldurduğu ve daha önce sabıkası bulunmadığı gerekçesiyle hakkında hükmedilen kısa süreli hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi gerektiğinin gözetilmediğine değinildi. Sanık avukatlarının temyiz itirazları yerinde gören Yargıtay, yerel mahkemenin kararının kısmen aykırı olarak bozulmasına oy birliğiyle karar verdi.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın 2 Yıl Hapis Cezası Yargıtay Tarafından Bozuldu

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fatih Terim ile aralarındaki mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında "haberleşmenin gizliliği ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İddianamede, söz konusu mesajları televizyonda yayınlayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın da "haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve "hakaret" suçlarından 1 yıl ile 6 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi 31 Mayıs 2016'da davayı karara bağlamış, Rasim Ozan Kütahyalı'ya "hakaret" suçundan 9 bin 150 lira adli para cezası vermişti. Kütahyalı'yı, "kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa etmek" suçundan 2 yıl hapisle cezalandıran mahkeme, sanığın pişmanlık göstermemesi üzerine cezasında herhangi bir indirim ya da erteleme uygulamamıştı. Mahkeme, Ünal Aysal'a ise, "kendisi ile yapılan haberleşmenin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın ifşa etmek" suçundan 10 ay hapis cezasıyla cezalandırırken, bu cezayı erteleyerek, 1 yıl denetim süresi vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Rasim Ozan Kütahyalı Ünal Aysal Magazin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

Bunun:

Birde karısı var muharrem ince rezil etmişti.

14
1
yanıtYanıtla
Bacanak:

rasime hiçbir şey yapamazlar çünkü önemli makamlarda epey dayıları var.bende asılmasını istiyorum ama kılına dokunmazlar sanırım.

7
5
yanıtYanıtla
sonunda:

rasim beyaz futbola geri dönüyor demedi demeyin.

7
2
yanıtYanıtla
sas:

aman terime dokunmayin milli takimi batirdi, gs yi da - milyarder oldu akilli baskanlar sayesinde. . . . .

6
2
yanıtYanıtla
???? ?????:

Sen şovmensin rasik senin yerin sirk olmalı tövbe tövbe

7
0
yanıtYanıtla
YVZS:

ADAMMI

2
4
yanıtYanıtla
metin:

ne bekledinizki şaşırmadım rok beyaz futbola geri dönsün ve kendisine uzaklaştırıldığı için tazminat ödensin reyting düştü onun yerine lüzumsuz abdulü atsınlar her şeye bozuluyor yaşasın rok futbol

3
3
yanıtYanıtla
adanalı:

Rasim Ozan sırayla herkese küfür ediyor. onu savunanlar sıranızı bekleyin

5
1
yanıtYanıtla
adalet herkese lazım:

hakaret ve özgürlük yanyana kulanılamaz. hakaret her zaman, her yerde SUÇ tur. galiba adamıma göre değişiyor.

3
1
yanıtYanıtla
depar:

Yukarıdan bi yerlerden dokunmayın talimatı gelmiştir ardaya dokunmadıkları gibi

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title