Haberler

Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları Başlıyor

Güney Kore’nin PyeongChang kentinde 9-25 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyat Oyunları yarın Türkiye saatiyle 14:00’te gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor.

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde 9-25 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyat Oyunları yarın Türkiye saatiyle 14: 00'te gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor. 95 ülkeden 2900 sporcunun katılacağı PyeongChang 2018'de Türkiye 4 spor dalında 8 sporcumuz tarafından temsil edilecek.

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları için geri sayımda sona gelindi. Yarın düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak Oyunlarda, 7 dalda 15 spor dalında düzenlenecek yarışmalar ile tüm dünyada bir spor şöleni yaşanacak. Alp Disiplininde 2, Kayaklı Koşuda 3, Artistik Buz Pateninde 2 ve Kayakla Atlamada 1 olmak üzere toplam 8 milli sporcunun yarışacağı Oyunlarda, ülkemiz Kayakla Atlama spor dalında Olimpiyat tarihimizde ilk kez temsil edilecek.

PyeongChang 2018'de ülkemizi Kayaklı Koşuda Hamza Dursun, Ömer Ayçiçek ve Ayşenur Duman, Alp Disiplininde Serdar Deniz ve Özlem Çarıkçıoğlu, Kayakla Atlamada Fatih Arda İpçioğlu ve Artistik Buz Pateninde Buz Dansı çiftimiz Alper Uçar ve Alisa Agafonova tarafından temsil edecek.

PyeongChang 2018 ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda dünyanın dört bir yanından binlerce sporcu Olimpik değerler ışığında mücadele edecek. Milli sporcularımıza hayallerini gerçekleştirecekleri Oyunlarda başarılar diliyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Güney Kore Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title