Haberler

Prof. Dr. Ercan: "Mangan, Cinsel Gücü Arttırıyor"

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Muğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesinde Bulunan Mangan Madeninin Cinsel Gücü Arttıracağını Belirtti.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler beldesinde bulunan mangan madeninin cinsel gücü arttıracağını belirtti.

İçmeler beldesinde manganez yatağında çevreci kuruluşlarla incelemeler yaptıklarını belirten Prof. Dr. Ercan, "1930'lu yıllarda yatak İtalyanlar tarafından incelenmiş. Çok miktarda manganez yatağı buradan yurtdışına çıkarılmış. Yerli bir araştırmacı manganez yatağı çıkarmak istiyor. Bu manganez yatağı çevre sorunu oluşturur mu oluşturmaz mı bu ana konuydu" dedi.

Kendisinin konuyla ilgili bilirkişi olmasının istendiğini kaydeden Prof. Dr. Ercan, "Mangan önemli bir mineral. En çok demir çelik sanayinde ve ilaç sanayinde kullanılıyor. Karadeniz Yıldız Dağları'nda ve Elmalı Yarımadası'nda da mangan çıkıyor. Denizli, Isparta ve Burdur'da da var" diye konuştu.

Ercan, manganın kullanımı konusunda ise "Madencilik bir çevre sorununa neden olur. Bütçe ekonomisine yararı turizmden daha fazla olamaz. Marmaris'in turizme katkısı 1.5-2 milyar, bir madencinin katkısıysa 1 milyon doları bulmaz. Terazinin kefesi de madenciliğin yapılmamasını gösterdi" şeklinde konuştu.

Madencilikte orman toprağının zarar gördüğünü söyleyen Ercan, manganın sağlık kolunda kullanıldığını ve bunun yeni olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Nasıl çinko hapları varsa mangan hapları da vardır. Manganın özelliklerinden bir tanesi erinlik ve dişinlik cinsel gücü arttırması. Bilimsel bilgilerin çoğu bir tarafa bırakılıp 'cinsel gücü arttırıyor' demem bir aşamada madenciliği ön plana çıkardı. 'Her şerde bir hayır vardır' derler. Madenciliğin Türkiye'ye şu ara yarardan çok zararı var. İnsanlar ceplerinde mangan madeni taşımasını doğal karşılıyorum. Herkesin şu veya bu şekilde sorunları olabilir. Bu olay aynı zamanda ilçemize gelen turistleri de

etkiler. Çeşitli türden turistler geliyor. Köyceğiz'in çamuru var, Marmaris'in de manganı var. Bu seks mevzusu bilinmeyen bir olaydı. Umarım bu ara daha turist gelir. Böyle deli dolu olaylar her ülkede vardır. Turizme çok katkısı olur. Bunun gerçek yönü de var zaten. Ben bilim adamı olarak bunu söyledim, ok yaydan çıktı. Böyle bir şey söyledik ama tamamen doğru."

Manganın kullanılması konusunda açıklamalarda bulunan Ahmet Ercan, ardından cebinde getirdiği maden taşlarını arkadaşlarına verdi.

(EY-AY-ED-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title