Haberler

Portekiz Kovid-19 nedeniyle uygulanan kısmi kapanmayı uzattı

Güncelleme:

Portekiz hükümeti, Kovid-19'un omicron varyantından kaynaklanan yüksek vaka artışlarına karşı uyguladığı kısmi kapanmayı 14 Ocak'a kadar uzattı.

Portekiz hükümeti, Kovid-19'un omicron varyantından kaynaklanan yüksek vaka artışlarına karşı uyguladığı kısmi kapanmayı 14 Ocak'a kadar uzattı.

Hükümet, öne çekilerek 25 Aralık'ta başlanan ve 10 Ocak'ta sona ermesi öngörülen ülkeye hava yoluyla girişlerde negatif test zorunluluğu, temel ihtiyaç olmayan tüm iş yerlerinde evden çalışma, alışveriş merkezlerinde kapasite düşürülmesi, eğlence yerlerinin kapatılması gibi kısıtlamaları içeren önlemleri 14 Ocak'a kadar uzatma kararı aldı.

Ülkede 10 Ocak'ta başlayacak yüz yüze eğitimde ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Hava yoluyla girişlerde negatif sonuçlu Kovid-19 testi zorunluluğunun 9 Şubat'a kadar devam edeceği Portekiz'de 3. doz aşı olanlar hariç bar ve diskolara girişlerde veya toplu etkinliklere katılımda da negatif test sonucu gösterme uygulaması sürecek.

Açık alanda alkol tüketiminin yasaklandığı ülkede günlük vaka sayıları salgının başından bu yana en yüksek seviye olan 39 bine kadar çıktı.

Başbakan Antonio Costa, Noel ve yılbaşı tatillerinin etkisiyle vaka sayılarının önümüzdeki haftalarda daha da artmasını öngördüklerini, yeni vakaların yüzde 90'ının omicron varyantı olduğunu ve temkinli hareket edeceklerini söyledi.

Salgın seçim kampanyalarını riske attı

Erken genel seçimin 30 Ocak'ta yapılacağı ülkede, siyasi partilerin seçim kampanyalarının hangi şartlarda organize edecekleri ise henüz bilinmiyor.

Nüfusu 10 milyon civarında olan Portekiz'de mevcut durumda 400 bine yakın kişi Kovid-19'dan ev karantinasında bulunuyor.

Portekiz'de salgının başından bu yana 1 milyon 539 bin 50 vaka tespit edilirken, 19 bin 54 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Portekiz Hükümet Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title