Haberler

Zulüm Eşyaya İntikal Ettiyse Çöküş Yakın

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Balkan Ülkeleri Arasında Diyaloğu Geliştirmeyi ve Onları Avrupa Birliği ile Bütünleştirmeyi Amaçlayan Balkan Kulübü'nün Düzenlediği 12'nci Konferans Dolayısıyla Verilen Yemekte İstanbul Milletvekili Ahmet Tan'ın Kendisine Yönelttiği, "Efendim Siz Siyaset Yaparken Karşıtlarınızı Ezmek İçin Vergi Memurlarını Kullandınız mı?" Şeklindeki Soruya, Önce, "Biz ...

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Balkan ülkeleri arasında diyaloğu geliştirmeyi ve onları Avrupa Birliği ile bütünleştirmeyi amaçlayan Balkan Kulübü’nün düzenlediği 12’nci konferans dolayısıyla verilen yemekte İstanbul Milletvekili Ahmet Tan’ın kendisine yönelttiği, “Efendim siz siyaset yaparken karşıtlarınızı ezmek için vergi memurlarını kullandınız mı?” şeklindeki soruya, önce, “Biz hiç o kadar dara düşmedik” yanıtını verdi.

Daha sonra Jön Türkler’den biri olan Ebüzziya Tevfik’ten bir anekdotu şöyle anlattı:

“Ebüzziya Tevfik Bey (anlaşılan Sultan Hamit döneminde) Mısır’a sürgün edilmiş. O sırada oğlundan (anlaşılan Velid Ebüzziya’dan) mektup almış. Oğlu, “Baba, hükümet maalesef gazetemizi kapattı” diyormuş. Ebüzziya Tevfik’in canı sıkılmış. Tam oğluna cevap yazacağı gün gelen ikinci mektuptan, matbaaya da el konulduğunu öğrenince oğluna şunu yazmış:

“Evladım zulüm eşyaya intikal ettiyse, zeval (çöküş) yakındır.”

AB başarısızlığı vebal altında bırakır

Demirel, Avrupa Birliği (AB) Projesi’ni başarısızlığa ulaştıranların, büyük vebal altında kalacağını belirterek, AB ve Türkiye’nin kararlı olmasıyla engellerin aşılabileceğini söyledi. Conrad Otel’de, ‘’Türkiye - AB İlişkileri’’ konulu Balkan Politika Kulübü’nce düzenlenen konferansta konuşan Demirel, Türkiye’nin Avrupa’yı daima bir ‘’çağdaşlaşma projesi’’ olarak gördüğünü ve bu projenin yüzyıllar önce başladığını kaydetti. Türkiye’nin batı yöneliminin, yaptığı ‘’en önemli siyasi tercih’’ olduğunu vurgulayan Demirel, ‘’Türkiye Cumhuriyeti bir Avrupa projesidir. Türkiye için, AB projesi yeni bir proje değildir. Türkiye başkaları için, çağdaş ve Avrupalı değildir. Türkiye kendisi için Avrupalı, kendisi için çağdaştır’’ dedi.

Balkan Siyasi Kulübü 12’nci toplantısında, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Romanya Cumhurbaşkanı Ion Iliescu, eski Bulgaristan Cumhurbaşkanı Dr. Jelyu Jelev bir araya geldiler. Üçlü uzun süre yan yana oturup sohpet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title