Haberler

TÜMSİAD’dan Sandığa Davet

Güncelleme:

Başkan Karaosmanoğlu'nu Ağırlayan TÜMSİAD Yönetimi, Kocaeli Halkını 12 Eylül'deki Referandumda Sandığa Davet Etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜMSİAD Kocaeli Şubesi'nin düzenlediği geleneksel kahvaltıya katıldı. Dernek başkanı Zekeriya Yaldız, Kocaeli halkını 12 Eylül'de yapılacak referandum için sandığa davet ederken, TÜMSİAD olarak Anayasa değişikliğine ''evet'' diyeceklerini söyledi.

DERNEĞİN GELENEKSEL KAHVALTISI

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesi'nin geleneksel çarşamba sabahı kahvaltısına bu hafta Başkan Karaosmanoğlu da katıldı. Dernek başkanı Zekeriya Yaldız ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda Başkan Karaosmanoğlu'na Başkan Danışmanları Ömer Polat ile Abdullah Erol eşlik etti. Derneğin M. Ali Paşa Mahallesi Kandıra Sapağı mevkiindeki merkezinde düzenlenen kahvaltıda 'hoş geldiniz' konuşması yapan Yaldız, Başkan Karaosmanoğlu'nu aralarında görmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE 'EVET'

Dernekle ilgili genel bilgiler veren Yaldız, TÜMSİAD olarak Türkiye genelinde 41 şube ve 8.500 üyeye sahip olduklarını dile getirdi. TÜMSİAD'ın Türkiye'de ve Avrupa'daki etkili STK'lardan biri olduğuna da değinen Yaldız, ''Dernek olarak sanayici ve iş adamlarımızın dertleriyle olduğu kadar, ülkemizin dertleriyle de yakından ilgileniyoruz. Bu nedenle 12 Eylül'de yapılacak referandumu önemsiyoruz. Halkımız 12 Eylül'de mutlaka sandığa gitmeli ve egemenliğine sahip çıkmalıdır. Biz bu noktada yapılacak Anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz. Kocaeli halkını da 12 Eylül'de sandığa davet ediyoruz'' dedi.

BAŞKAN KAHVALTIYA KATILDI

TÜMSİAD yönetimine kendilerini ağırlamalarından ötürü teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Artık ülkeler sadece hükümetler tarafından yönetilmiyor, STK'ların da çok büyük önemi var. Hükümetimiz de STK'lara değer veriyor. TÜMSİAD, Kocaeli'nde çok önemli donanıma sahip ve önemli çalışmalar yapıyor. Güzel gönüllü ve temiz insanların sorumluluk alması çok önemli. Bunlar fedakârlık isteyen görevler. Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarıyla Kocaeli'nde yaşayan iş adamlarımızın ilgilenmesi bizi mutlu ediyor'' ifadesini kullandı.

ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM YAŞAYACAĞIZ

Dernek üyesi sanayici ve iş adamlarından Kocaeli'ne yönelik fikir ve önerilerini kendileriyle paylaşmalarını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, ''Referandum öncesinde Türkiye'nin önünü tıkamak, karışıklık çıkarmak isteyenler var. Bunların başarıya ulaşmaması için insanlarımızla yakından ilgilenmemiz, değer vermemiz gerekiyor. Anayasa değişikliğiyle önemli bir değişim yaşayacağız. Bazı erklerin hegemonyası böylece ortadan kalkacak'' açıklamasını yaptı.

CHP BURSLARI İPTAL ETTİRMİŞTİ

Başkan Karaosmanoğlu, ''Bakın Büyükşehir olarak her yıl 10 bin üniversite öğrencisine burs veriyorduk. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne müracaat ederek, bunu iptal ettirdi. Ben bu 10 bin öğrenciden, 10 tanesini bile tanımam. Bunlar belli bir sistem ve puanlamayla seçiliyordu. Örneğin öğrenci, şehit çocuğuysa puanlamada hemen öne çıkıyordu. Anayasa değişikliğiyle, önümüze çıkarılmak istenen engellerin bir bölümünü daha aşmış olacağız'' şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, toplantının sonunda TÜMSİAD yöneticisi sanayici ve iş adamlarının sorularını da yanıtladı.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

title