Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Yakut, 14 Şubat Sevgileler Günü'nü kutladı: "Sevmek; inanmaktır, yaşamaktır, sevdiği gibi olmaktır"

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut,  "Sevmek; inanmaktır, yaşamaktır, sevdiği gibi olmaktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Yakut başkanlığında toplandı. Yakut, birleşimi açtıktan sonra 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayarak, kısa bir konuşma yaptı.

"Sevmek; inanmaktır, yaşamaktır, sevdiği gibi olmaktır" diyen Yakut, şöyle devam etti:

"Sevmekle ikilikler kalkar, severek bir olmalara gidilir. İki gönül yoktur sevgide, tek bir kalp, tek bir gönül olunur. Sevgide son yoktur, vazgeçiş yoktur. Sevilen yaşandıkça yaşatılır. Sevginin olduğu yerde istekler son bulur. Sevmek; beklememektir, beklentilerin son bulduğu bir duraktır. Sevmek güvenmektir. Sevgilinin sözüne üzülmemeyi öğrenmek, almadan vermektir. Ağlayan gözlere şefkat ve tebessümle cevap verebilmektir sevmek. Sevginin baktığı yerde bakmak, sustuğu yerde olmaktır. Sevmek; güvenmektir, yakınlıkla, içtenlikle, doğallıkla sevginin limanı olmaktır, sevdiğinin can olmaktır, yangın olup alev alev olup gönüllere girmektir. Yakınlık, doğallık ve içtenlikle Hz. Havva ve Hz. Adem'in çocuk masumluğunu taşımak ve sevmek temennisiyle insanlığın bu özel gününü en iyi dileklerimle kutluyorum."

Tüm milletvekillerinin kendisini alkışlamasına Yakut, "TBMM'nin buna çok ihtiyacı vardı zaten, teşekkür ediyorum" karşılığını verdi.

-"Başbakan keşke Kızgın Kuş'un başarı öyküsünü sorsaydı"

Yakut, daha sonra 3 milletvekiline söz verdi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, daha iyi yaşam koşullarına ulaşmanın yolunun bilgi ekonomisini geliştirerek Türkiye'yi orta gelir tuzağından kurtarmaktan geçtiğini  belirtti. Erdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Finlandiya ziyareti sırasında Angry Birds şirketi yöneticisine, "Bu kuş neden kızgın" diye sorduğunu ifade ederek, "Sayın Başbakan keşke 'bu kuş neden kızgın' diye soracağına Kızgın kuş'un başarı öyküsünü sorsaydı. Bu, 2003 yılında Helsinki Teknoloji Üniversitesi'nden mezun olan 3 öğrencinin yaratıcılığının eseri. Kızgın Kuş 650 işi istihdam edip  2 milyar tüketiciye ulaşıyor, yılda 150 milyon avro gelir elde ediyor, her yıl  45 ayakkabı kutusu dolduracak kadar  katma değer yaratıyor. Türkiye'nin kızgın bir Başbakanı var ama acaba Kızgın Kuş gibi başarı öyküsü olacak mı?" dedi.

OTDÜ Teknokent'te geliştirilen bir bilgisayar oyununun dünyada tüm zamanların en iyi 100 oyunu listesinde 86. sırada yer aldığını, 2012 yılında 3 milyon dolar gelir elde ettiğini ve nitelikli istihdam yaratmaya devam ettiğini anlatan Erdemir, buna benzer başarı öykülerine her yerde ihtiyaç duyulduğunu, Bursa Yazılım Vadisi Girişimi'nin de bu amaçla yola çıkmış bir girişim olduğunu anlattı.

Erdemir, özgürlükler iklimi bozuk olan ülkenin yatırım ikliminin gelişmediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün  İnternet Yasası'nı veto edip etmeyeceğine karar verirken aslında Türkiye'nin özgürlükler ve yatırım ikliminin ne olacağına da karar vereceğini söyledi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğhan, Ahıska Türkleri ile ilgili gündemdışı konuşmasında, TBMM Başkanvekili Yakut'un  romantik bir giriş yaptığını ve  sevginin öneminden bahsettiğini belirterek, "Bugünlerde Türkiye'de ve Meclisimiz'de sevgi önemli. Keşke bu sevgiyi Ali İsmal Korkmaz'lara, HSYK'da kış gününde sürdüğünüz savcılara, balya balya yetim hakkı yenen yetimlere de gösterseydiniz. O zaman bu mesajınız anlamlı olurdu. Bu sevgiyi göstereceğimiz kesimlerden biri de Türkiye'deki Ahıska Türkleri'dir. Onlara gösterilen ilgi ve sevgi, Suriyelilere gösterilenlerin zerresi kadar değil" diye konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay,  gündemdışı konuşmasında, Elazığ'ın sorunlarına değindi. Alpay, kentte planlamaya önem verdiklerini,  kentsel dönüşümü hayata geçirmek için yoğun çalımalar yaptıklarını ifade ederek, Harput'u da bu kapsamda değerlendireceklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Aykan Erdemir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title