Haberler

Siyasetin Üretim İçin Araç Olarak Kullanılması Eleştirisi

Güncelleme:

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, Türkiye'nin zengin kaynaklarına rağmen halkın yüksek fiyatlar nedeniyle bu kaynaklardan yeterince faydalanamadığını söyledi. Baltalık, siyasetçilerin vatandaşa empoze etmeye çalıştığı konular yerine gerçekçi projelerle toplumun sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Siyasetin Türkiye'de amaç değil üretim için araç olarak kullanılmasını söyleyen Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, "Türkiye yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla zengin bir ülke ve bu ülkede yaşayan insanlar kendi kaynaklarını yüksek fiyatlar nedeniyle kullanma özgürlüğü yaşayamıyor" dedi

Partisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Baltalık, hayvancılık ve tarım alanında üreticilere sunulan ödenek ve üretim değerinin arttırılması kadar tüketici kullanımının da aktif olması gerektiğini belirtti. Kırşehir'de halk jeotermal kaynakları neden pahalı kullanıyor diye soran Baltalık, açıklamasında, "Hayvancılık alanında önemli bir üretim şehri olan ve mandıraların bolluğuyla bilinen Kırşehir'de, neden entegre tesisler yok. İnsanlar evlerine et götürmekte zorlanır halde iken jeotermal kaynaklardan da fiyat pahalılıkları nedeniyle yararlanamıyor. Mahalli İdareler Seçimlerinin gündemde olduğu şehirde siyasetçilerin vatandaşa empoze etmeye çalıştığı tek şeyde 'Kimin galip olacağı ' iken toplumun akil insanları önemli soruları sormak ve sorunlara çözüm bulmakla ilgilenmiyor. Beş yıldızlı bir, dört yıldızlı bir oteli bulunan şehirde halk sunulan jeotermal imkanlardan tam kapasite ile faydalanamıyor. Kırşehir'de insanlar sadece şifa için kaynakları ara ara kullanırken tam da faydasını ve değerini göremiyor. Yerli turistlerin dikkatini çeken jeotermal kaynakların kapasitesinin arttırılarak şehri sıcak su kaynaklarına çevirme projesiyle neden istihdam sağlama çabasına girilmiyor" diye konuştu.

"Gerçekçi projeleri anlatın" çağrısı yapan Baltalık, "Kapı kapı gezen ve birbiri hakkında olur olmaz iddialarla vatandaşı seçim odakları gören adaylara sesleniyorum; şehriniz için çalışarak yerel kalkınma hamlesiyle içerisinde olunan ekonomik çıkmazı istihdamla kırın. Toplumun ihtiyacı olan sizin birbirinize karşı olan söylemleriniz değil. Vatandaş ek iş yaparak ay sonunu getirmeye çalışırken piyasalarda sıcak para dönmezken sizlerin seçim otobüsleriyle türkü söylemleriniz yaralara da derman olmuyor" şeklinde konuştu.

'Memleket Partisinin toplumun yaşadığı sorunlar karşısında duyarlı politikalar geliştirdiğini ve siyasetçilerin çekişmek yerine projelere kulak kabartıp toplum için çalışması' gerektiğini aktaran Baltalık, "Terör ve her türlüsünü reddediyoruz. Ayrımcı politikalar karşısındayız. Siyasetten rant elde etmeye dur diyeceğiz. Kaynakları ise liyakat ile doğru ve halkın kullanımına açacağız" dedi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kırşehir Türkiye Gülay Tarım Enerji Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title