Haberler

Ahmet Davutoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Selçuk Özdağ olduğunu duyurdu

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ olduğunu duyurdu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ olduğunu duyurdu.

Davutoğlu, Saadet Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik terör saldırısını lanetledi.

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Davutoğlu, depremlerde yardım elini uzatan herkese teşekkür etti.

Depremdeki can kaybının ve engelli kalan vatandaşların sayısının doğru açıklanmadığını ifade eden Davutoğlu, "Bugün, teknolojik imkanlara rağmen hala ne kadar vatandaşımızı kaybettiğimizi net olarak söyleyecek durumda değiliz. Ne kadar ampute kardeşimiz var, bunları hala bilmiyorsak bunun ayıbı devlet haysiyetini ve kurumlarını yerle bir eden bu iktidarın üzerinedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı" sözlerini hatırlatan Davutoğlu, Hataylıların, yerel yönetimlerde tercihini muhalefetten yana kullanmasından dolayı cezalandırıldığını öne sürdü.

İmar, faiz, uyuşturucu, ihale ve siyaset baronlarıyla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Saadet-Gelecek Grubu olarak, Mecliste bu baronların peşine düşeceğiz. Allah şahit olsun, tarih şahit olsun ki uyuşturucu, imar, faiz, ihale baronlarını besleyen siyaset baronlarının hükmüne son verecek, yeni bir düzen kuracağız." diye konuştu.

Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesiyle ilgili de "Geçen hafta, 'Hanımefendi Türkiye'de bu krizler varken ABD'de ne işiniz var' diye sormuştum. Anlaşılan Hanımefendi sorumu duydu, bir muhasebe yaptı. 'Türkiye'de bulunmak bize külfet, Amerika'ya geri dönelim' dedi. Yolun açık olsun da geride bıraktığına bak." değerlendirmesinde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ

Davutoğlu, Saadet Partisi ile Gelecek Partisinin, 107 seçim bölgesinde ortak adayla seçime girme kararı aldığını, bazı yerlerde ise aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Gelecek Partisinin adaylarını 24 Şubat'ta toplu açıklayacaklarını bildiren Davutoğlu, Saadet Partisi ile Gelecek Partisinin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayının ise Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ olduğunu kaydetti.

Kürsüye çıkan Selçuk Özdağ, siyasi hayatından kesitler anlatarak, Manisalıların da kendini bağırlarına basacağına inandığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir de 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 yıl geçse de acıların taze olduğunu ve yüreklerin hala yandığını dile getirdi.

Deprem öncesi hazırlıklar, deprem anı ve sonrasındaki müdahaleler ile afet yönetiminde büyük eksikliklerin bulunduğunu kaydeden Tekir, "Şehirlerimizi inşa ettik, imar planlarımızı yaptık, ancak rant daha cazip, daha tatlı geldi ve deprem gerçeğini tamamen göz ardı ettik. Böylece, haksız kazanç ve yeterli düzeyde duyarlı olmayışımızın acı gerçeği ile karşılaşmış olduk. Halbuki imar, bir yerin yaşanabilir hale getirilmesi demekti. Allah, insanımızı tekrar bu tür afetlerle karşılaşmaktan korusun." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Selçuk Özdağ Selçuk Manisa Deprem Terör Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title