Haberler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmirli partilileriyle bayramlaşmak için İzmir Fuarı 1-b nolu hole geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmirli partilileriyle bayramlaşmak için İzmir Fuarı 1-b nolu hole geldi.

Yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı salonda, "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları ve tekbir sesleri yükselirken, ayrıca salonda "Varlığın Yeter" ve "İzmir, ne liderinden ne de lider ülke Türkiye yemininden ayrılmayacak" yazılı pankartlar asıldı.

İzmir, Ankara, Eskişehir, Ardahan, Manisa, Muğla, Balıkesir milletvekillerinin de katıldığı törende; önce saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, İzmir teşkilatının düzenlemiş olduğu bayramlaşma programında olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bayramın son gününde İzmir'den yükselen coşku seline şahit olmam, benim için ayrı bir güzelliktir. Hepinizi selamlıyorum. Rahmet yağmurunun, nimet ve mağfiret esintisinin hanenizden hiç eksik olmamasını temenni ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki, İzmir sevdalıları İzmir'de parlamaktadır. Sizlerin desteği ve yardımıyla üç hilal onur ve dava yolunda büyük bir heves ile yürümektedir. Her bayram bir cömertlik ve her bayram bir paylaşmadır. Ayrılık ve küslükler bayram ile bitmelidir. Böylesi zamanlar, insanlarımız için yaşanmışlıkları gözden geçirmek için fırsatlar sunmaktadır. Bencil ihtiraslar, bayram günlerinin insani ölçüleriyle törpülenecektir" dedi.

Bahçeli, AK Parti ve CHP'ye de yüklenerek, "Bütün şehitlerimizi ve rahmetli Alparslan Türkeş'i, rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet, istiklal savaşımızın tacı ve ilelebet yaşayacak milletimize şehit kanlarıyla kazanılmış, hakimiyetin sonsuza kadar milletin iradesinde kalacağı bir yönetimdir. Bu ilelebet böyle sürecektir ve cumhuriyet asla tartışmaya açık değildir. Her biriniz Hasan Tahsin, her biriniz Çavuş Şeref'siniz. Her biriniz Mustafa Kemal, 'ya istiklal ya ölüm' diyenlerdensiniz. Kanla yazılı tarih sayfaları, her türlü ölüm barutunun iman sevgisi konusunda çaresiz kalacağına şahitlik etmektedir. Topraklarımızın her kanlarında cumhuriyetimizin ebedi varlığı vardır. Türk milleti ateşin karşısına inancıyla dikilmiştir ve geri adım atmamıştır. Cumhuriyet, varlığımıza geçirilmeye çalışılan prangaları parçalamıştır. Bugün cesaretiniz takdiri ile bu muhteşem mirası sorumluluklarımızın ve vazifelerimizin farkındayız. Fakat bunun farkında olmayan AKP hükümetine müsamaha göstermeyeceğiz. Bu arefede Cumhuriyet, art niyetli ve yakışmayan muameleye maruz kalmıştır. AKP ve gizli ortağı CHP tarafından tartışma alanına dönüştürülmesi, utanç vericidir. Cumhuriyet'in manasına haksızlık olarak görülmektedir. CHP'nin farklı şekilde bayramı kutlama niyetleri yeni bir oluşum içerisine giriyor. Cumhuriyet üzerinden taraflar kozlarını paylaşmakta ve Cumhuriyet Bayramı tahrip edilmektedir. Bu bayramın tahrip edilmesi kimseye fayda sağlamayacaktır. Faşist bir şekilde kutlamaların önlenmesi ve CHP'nin davranışları Cumhuriyete saygısızlıktır. İzmir'den bayrama bir gün kala sormak isterim ki; AKP hangi yönden kutlamalardan rahatsızdır? Cumhuriyet'ten içten içe rahatsızlık mı duymaktadırlar? Kimin değerlerine su taşımaktadırlar? Kutlamalara engel olmanın affı mümkün olmayan gaflet halidir" diye konuştu.

"Sinsi amaçlar için gayret sarf etme cumhuriyete açık bir suikasttir" diyen Bahçeli, kutlamaların önüne geçilmesinin, ulusal ve resmi bayramlar ile Atatürk'ün yaptıklarına ve bayramın kapsamına gölge düşürdüğünü savundu. Bahçeli, İzmir halkının milli bayramlardaki direnişine hayran olduğunu dile getirerek, "Gururla söyleyebilirim ki İzmir AKP'ye rağmen bayrağına sahip çıkmış, 9 Eylül günü bayrak layık olduğu gibi göklere çekilmiştir. Başbakanın gavur diye itham ettiği İzmirli budur. AKP'ye aldırmadan bayrağı zirveleştirmiştir. Şehitlerimizin emanetine sırt çevirmemiştir. İzmir'e de bu yakışır. İzmir'in milli iradesi bunu gerektirir. Cumhuriyeti sadece kendisinin koruduğu düşüncesine kapılan CHP'nin yaptığı da doğru değildir. Keşke aynı CHP teröre de bayrama da sahip çıksaydı. Keşke CHP, PKK taleplerine sözcülük yapmasaydı, Cumhuriyeti koruyacak yürekliliği gösterseydi. PKK görüşmelerine tamam demeseydi. Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmak için önce isnat sonra yürek ve cesaret gereklidir. MHP'de bu yeteri kadar vardır. AKP ve CHP kararlaştırdığı husumetleriyle bayramımızı zehir etmektedir. Cumhuriyet Bayramı'nın üstünden geçinmeye kimse fırsat vermemelidir. Bununla birlikte Cumhuriyet'in sevinçle karşılanmasına set çekilmemelidir. Cumhuriyete el sürmemeleri en içten tavsiyemdir. Cumhuriyetle kazanılan bağımsızlık sayesindedir. Cumhuriyetimizin sineye çekilmesi sinsiliğine, milli duygularımızın emilmesine kararlılıkla direniyoruz. Çapsız ve ruhsuzlara direnç gösteriyoruz. AKP zihniyeti boşuna uğraşmasın, bir gün Cumhuriyet yanlısı, başka bir gün terörist yanlısı CHP merak buyurmasın, amacına ulaşamayacaktır. Çünkü MHP, Cumhuriyet'in mirasıdır. Bunun için Türk milletinin gösterdiği her çaba, eser, mücadele, miras bizim için namus ve şeref konusudur. Türk milletini kıtalara taşıyan varisleri burada, çok şükür bu salondadır. Biz sağlam durduğumuz müddetçe inşallah Türkiye yaşayacak. 1071'in anı ve vesayeti bu sebeple yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek partilerinin genel kurultayıyla ilgili olarak da, Bahçeli şunları söyledi:

"Makam ve millet tutkusuna yeniden can verecektir. Kurultayımız karışıklığa karşı, dağınıklığa karşı disiplinin, kirliğe karşı temizliğin simgesidir. Ahlaklı, düzeyli, sağduyulu bir şekilde demokratik katılımı gerçekleştireceklerdir. Türk ve dünya gündemine güçlü bir yorum getirecektir. Tavşan yürekliler için her yokuş aşılmaz. Türkiye'nin geleceğinde kurultayımızın büyük bir payı olacaktır. Dinamizmin, kadroların tayin mekanizmasını sağlayacaktır. Cumhuriyet'in kendisine giydirilmeye çalışan talihini kırıp atacaktır. Bu kurultay millet mantığını, vicdanını kaybedenlere cevap olacaktır. Bizi karanlığa çekmeye çalışanlara duruş olacaktır. Bu kurultay Türk-İslam ülküsünün tazelenmesine yardım edecektir. Bu kurultay Allah yolundan sapmayan, millet sevdasından ayrılmayan, fedakar, cefakar milliyetçi güç hareketinin tasarrufunu gösterecektir. Bu kurultayımız milli bir değerdir. Biz varken milletimizi hedef alan kişiler, başarısız kalmaya mahkumdur. Türkiye'yi köşeye sıkıştırması mümkün olmayacaktır. Ben ve dava arkadaşlarım hepinize güveniyor, hepinize inanıyorum. İzmir'in yüksek gücüne inanıyorum ve üzerine düşeni yapacak olmasından gurur duyuyorum. Verecek katkınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi bağrıma basıyorum."

Bahçeli konuşmasını, "Türk milleti sensiz asla" sözüyle tamamladıktan sonra bayramlaşma programından ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

title