Haberler

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bombalı Saldırı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde gerçekleşen bombalı saldırıda 2 teröristin eylemde bulunduğunu ve 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını açıkladı.

Ankara'da bu sabah TBMM'ye 200 metre kadar uzaklıkta bulunan İçişleri Bakanlığı yan nizamiye girişinde bir Renault Kangoo marka araçtan inen iki terörist polislerin müdahalesi üzerine öldürüldü. Teröristlerden birisinin kendisini bomba düzeneği ile patlattığı bildirildi. TBMM'de yeni yasama yılının açılacağı gün yaşanan bombalı saldırı nedeniyle Meclis'te ek güvenlik önlemleri devreye sokuldu, sadece milletvekilleri içeri alınırken, bomba imha ekiplerinin binalarda arama yaptığı öğrenildi. Saldırı noktasına çıkan tüm ana ve yollar polisler tarafından kapatıldı, kritik kurumların önünde Özel Harekat ekipleri takviye güvenlik önlemi aldı.

Ankara'da, TBMM'ye 200 metre mesafede bulunan, Atatürk Bulvarı üzerindeki İçişleri Bakanlığı yan nizamiye girişi önünde bu sabah saat 09.30'da patlama meydana geldi. Renault Kangoo marka araçtan inen iki teröristin saldırı girişimini fark eden nizamiyedeki polislerin silahla karşılık vermesi üzerine bir terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatarak kendisini imha ederken, diğer terörist ise polisler tarafından vurularak öldürüldü. Hafif yaralanan iki polis ise İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Nizamiye önünde, saldırganların kullandığı araca yakın bir noktada yerde bir tanksavar bulunduğu da gözlendi.

KRİTİK KURUMLARDA ÖZEL HAREKAT ÖNLEM ALDI

Patlamanın duyulması üzerine tüm Ankara'da kritik önemdeki kurumların önünde güvenlik önlemleri artırıldı, Özel Harekat ekipleri zırhlı araçlardan olan Ejder ve Akrep'lerle nöbete başladı.  Atatürk Bulvarı'ndaki bu noktaya çıkan ana ve ara yollar trafiğe kapatıldı, Çankaya Köşkü'nün nizamiyesine de zırhlı Ejder'ler çekildi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir" açıklamasını yaptı.

BASIN MENSUPLARI UZAKLAŞTIRILDI

Olay yerini karşı kaldırımdan izlemeye çalışan basın mensupları polis tarafından sürekli olarak genişletilen güvenlik kordonu nedeniyle 300-400 metre kadar geriye çekilerek uzaklaştırıldı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken saat 11.00 civarında ise Ankara Sulh Ceza Hakimliği, saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

Kaynak: ANKA / Politika

Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title