Haberler

Ettiğin Yemine Sadık Kal

Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Güroymak'ın Eski Adı Norşin'i Kullanmasını Sert Bir Dille Eleştirerek "Cumhurbaşkanı, Ettiği Yemine Sadık Kalsın AKP ile Rol Paylaşmasın" Dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Güroymak’ın eski adı Norşin’i kullanmasını sert bir dille eleştirdi, "Bir Cumhurbaşkanı kalkıyor, Bizans’tan söz ediyor. Ne günlere kaldık! Türkiye’nin ve milletin ismini mi değiştireceğiz? Cumhurbaşkanı, ettiği yemine sadık kalsın AKP ile rol paylaşmasın" dedi.

Dün Genel Başkan Bircan Akyıldız başkanlığındaki Türkiye Kamu-Sen heyetini kabulünde konuşan Vural şunları söyledi:

Kafayı kuma gömen kendisi

Kafayı kuma gömen kendisi. Devekuşu politikası uygulayanlar kendileri. Türkiye’de silahlı terörle, Kürtçülüğü siyasallaştırmak isteyenleri görmeyen kendisi. Bu milletin askerine, polisine, öğretmenine, mühendisine kurşun sıkanları görmediler mi? Türkiye’yi bölmek isteyenlerin siyasal amaçlarının farkında değiller mi? Türkiye’nin hangi tehlikeyle karşı karşıya olduğunu bilmiyorlar mı? Bu milleti etnik kimliklere göre bölme senaryosunun farkında değiller mi? Bu muhteremler nerede yaşıyorlar? Kendilerine sormak lazım; bu milletin adını değiştirmek, coğrafyasını bölmek isteyenler yok mu? Millete kurşun sıkanlar, Doğu ve Güneydoğu’da Kürtlere kurşun sıkan PKK diye bir örgüt yok mu? 40 bin şehit yok mu? Niçin yapıyorlardı, amaçları neydi, bilmiyor muyduk?

Kardeşliğimizi bozma projesi

Şu millet gerçeğine, tarihimize bir bakın. Bu millet tarihin hangi noktasında etnik kimlik ayrımı yapmış, ırkçılık yapmış? Kafanızdaki kategorik yaklaşımı, ırkçı yaklaşımı millete izafi edemezsiniz. Millet bu coğrafyayı vatan yaparken, kardeşlikle yaptı. Bugün milletimizin hiçbir ferdinde düşmanlık yok, kardeşlik var. Bu kardeşliği bozma projesi ile karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanı, MGK’da bu talepten bahsetmediler mi? 1920’de Türkiye’de Kürdistan meselesi var diye Osmanlı İmparatorluğuna Sevr’i dayattıkları zaman yok muydu bu proje? Kafanızı kuma gömmeyin. Milleti ve devleti bölmek, bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenleri göremiyor musunuz siz? İnsanlar birbirine fitne ve fesatla, ırkçı yaklaşsınlar mı istiyorsunuz?

Sen, Bizans tekfuru musun

Bunları biz cahiliye döneminde bıraktık. O dönemin hastalıklarını Türkiye’ye ’demokrasi’ diye getirmek, milleti yerelleştirmek istemektir. Türkiye böyle bir tehditle karşı karşıya. Günaydın, bunların farkında değil misin sen? Bu milletin pusulası ve yol haritasının mührü 1071’de Malazgirt’te vuruldu, bu mührü sökmek isteyenlere karşı da Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ile milli kurtuluş savaşımızla gereken cevap verildi. O gün de ’Kürdistan meselesi var’ diyenler oldu, ’hayır’ dendi. Bugün de ’Türkiye’de Kürt sorunu var’ denilerek coğrafya ve milleti etnik kimliklere göre ayırmak, ırkçı yaklaşımla milli kimlikten uzaklaştırılmak isteniyor. Kafanızı kuma gömmeyin, devekuşu musunuz siz? Sayın Cumhurbaşkanı Bizans tekfuru musun sen?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

title