Haberler

Dp'li Milletvekili Adayları, İşadamlarıyla Biraraya Geldi

Demokrat Parti (Dp) Diyarbakır Milletvekili Adayları, İşadamlarıyla Biraraya Geldi. Dp Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili Adayı M. Salim Ensarioğlu, "Başbakan, 'Kimse Bölgesel Konuşma Yapmasın' Diyor, Ama Burada Kan Varsa Konuşulması Zorunludur" Dedi.

Demokrat Parti (DP) Diyarbakır milletvekili adayları, işadamlarıyla biraraya geldi. DP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı M. Salim Ensarioğlu, "Başbakan, 'Kimse bölgesel konuşma yapmasın' diyor, ama burada kan varsa konuşulması zorunludur" dedi.

DP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı M. Salim Ensarioğlu ve İl Başkanı Galip Ensarioğlu, DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş ve Diyarbakır'ın tanınmış işadamlarıyla biraraya gelerek seçim sürecini değerlendi. Milletvekili adayı M. Salim Ensarioğlu, "Recep Tayyip Erdoğan 'Kimse bölgesel konuşmasın' diyor ama burada kan varsa konuşulmasının zorunludur. Başbakanın belediye başkanıyla görüşmemesi yanlıştır. Yanlış iki tarafın da yanlışıdır. Ama başbakan büyüklük

yapmalıydı. Bir yandan AK Parti'nin bir yandan DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayının seçim bürosunun açılışı yapıldı. Bunun tek izahı vardır. Seçmene siyasi mesaj veriliyor. Siyaset böyle yollarla yapılmamalı" dedi.

Konuşmasında, Dicle Üniversitesi'nin öğrenci kapasitesini 50 bine çıkaracaklarını söyleyen Ensarioğlu, "Dicle Üniversitesi'ne 30 milyon dolarlık bir kredi sağladık. Bununla da 4 fakülte kuruldu. Dicle Üniversitesi Türkiye genelinde ilk 10 sırada olmalı" diye konuştu.

DP İl başkanı Galip Ensarioğlu ise, kentin çözümlerinin sıradan tedbirlerle çözülmeyeceğini belirterek, "En büyük sıkıntı şiddetin ortadan kalkmasıdır. Bu bölgede barışın sağlanması gerekiyor. Huzur olmayan yerde sanayi olmaz. Sanayi olmayan yerde de işsizlik had safhada olur" şeklinde konuştu. Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

(SK-FA-OMR-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title