Haberler

CHP'li Kaya: "Kovid-19 sürecinde temel gıda maddelerinden vergi alınmamalıdır"

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Kovid-19 sürecinde temel gıda maddelerinden vergi alınmamalıdır.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Kovid-19 sürecinde temel gıda maddelerinden vergi alınmamalıdır." dedi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgını döneminde, sosyal politikaların ve iş güvencesinin ne kadar can alıcı olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Ülkelerinin bu konuda eksiklerini tamamlamak ve yeni tedbirler almak adına çalışmalar yürüttüğünü, AK Parti hükümetinin ise kıdem tazminatını kaldırmak adına koronavirüs sürecini fırsata çevirme adımları attığını ifade eden Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen istihdam teşvikinin bazı maddelerinin işçiler aleyhine olduğunu ve buna karşı tüm işçi sendikalarının birleştiğini, yürütülen çalışmalar ışığında söz konusu maddelerin teklif metninden çıkarıldığını aktardı. Bu başarının tarihi değere sahip olduğunu savunan Kaya, "TBMM, gerçekten tarihi değere sahip bir adım attı. Bu konuda Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in değerli başkanlarına, parlamentoda torba yasaya karşı partimizle birlikte mücadele veren siyasi partilere ve AK Parti içerisindeki milletvekillerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, Kovid-19 sürecinde sendikaların bazı taleplerinin de bulunduğunu anlatarak istekleri şu şekilde sıraladı:

"İşçi sendikalarının salgın sürecinde işsizlik sigortası fonundan yararlanma koşullarının işçi lehine genişletilmesi teklifi hayata geçirilmelidir. İşsiz kalan işçiyi desteklemek amacıyla kurulan işsizlik sigortası fonu işvereni desteklemek için kullanılmamalıdır. Ücretinden işsizlik fonuna kesinti yapılan her işçi, işsiz kaldığında fondan koşulsuz yararlanmalıdır. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Ücretiyle geçinenler için vergide adalet sağlanmalıdır. Kovid-19 sürecinde temel gıda maddelerinden vergi alınmamalıdır. Su, doğal gaz ve elektrik faturalarında asgari ücret altında maaş alanlara mutlaka indirim yapılmalıdır."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title