Haberler

Bülent Arınç'tan Yeni Anayasa Taslağı ile İlgili Değerlendirme

Manisa'da Bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Askeri Müdahaleler Sonrasında Şu ve veya Bu Şekilde Yapılan Anayasaların Artık Türkiye'ye Dar Geldiğini Söyledi.

Manisa'da bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, askeri müdahaleler sonrasında şu ve veya bu şekilde yapılan anayasaların artık Türkiye'ye dar geldiğini söyledi.

Seçim bölgesinde Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MASİAD) düzenlediği iftar yemeğine katılan Bülent Arınç, sivil anayasa tartışmaları ve 21 Ekim'de yapılacak anayasa değişiklikleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Arınç, "Yakında anayasa değişiklikleri oylanacak. Millet kararını verdi belki ama şu anda çok konuşulduğunu görmüyorum. Biraz endişe ediyorum" dedi. 21 Ekim'de sandık başına gidileceğini hatırlatan Arınç, "Anaya değişikliklerinin kabul edilmesi veya edilmemesi konusunda oyumuzu

kullanacağız. 1 Kasım itibariyle de parlamentoda yeni yasama faaliyetlerine başlanacak. Anayasamız 180 maddedir. Bunun 60 maddesi geçtiğimiz yıllarda değiştirilmiştir. Dolayısıyla üçte biri değiştirilmiş bir anayasayla bazen akordu tutturmak zor olur. Hem içinde bulunduğumuz şartlar hem da AB ile ilişkilerimiz hem de bu yaşanan süreç içerisindeki demokratikleşme ve özgürlükler anlamındaki gelişmeler, anayasadaki bazı değişiklik yapılmasını zorunlu kılıyor" açıklamasında bulundu.

Askeri müdahaleler sonrasında şu veya bu şekilde yapılmış anayasaların artık Türkiye'ye dar geldiğine dikkat çeken Arınç, "Daha farklı, insan merkezli, halkı odağına alan, özgürlükleri önemseyen yeni anayasa yapılması gündeme geldi. Yeni anayasa deyince mevcut anayasayı atıp yerine çok iyi bir anayasa gelecek gibi anlaşılmamalı. Anayasanın mevcut maddelerinin yarısına yakının değiştirilmesi istenen bir düşünce var. Bu düşünce kendine göre bir hazırlık yapıyor. Bunu tartışmaya açacak. Buna gerek vardır

veya yoktur. Şurası doğrudur ve yanlıştır, aslında şöyle olmalıdır diyenler de düşüncelerini ifade edecekler" diye konuştu. "Anayasa ilahi kanunlar değildir" diyen Arınç şöyle devam etti:

"Halk eliyle yapılan beşeri kanunlardır. Ben bu tartışmalar sonucunda meclisin yenileştirilmiş veya bazı maddeleri değiştirilmiş anayasa konusunda hem mecliste kabul edilme edilmeme konusunda, mecliste kabul edilse bile halk oylamasına sunulmasından sonra yürürlüğe gireceğini düşünüyorum. Ancak, bunun için acele edilmiyor. Sanıyorum 2008'in ilk üç ayına kadar sarkabilecek, 6 aylık bir süreçte bu çalışmaların ortaya çıkması ve faydalı faydasız tartışmalarından sonra meclisin bu konuda bir karar vereceğini

ümit ediyorum."

(ÖA-Mİ-OK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title