Haberler

Belçika Dışişleri Bakanı Gürcistan'da

Güncelleme:

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Gürcistan'da mevkidaşı İlia Darçiaşvili ile görüştü. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret konuları ele alındı.

Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gürcistan'da mevkidaşı İlia Darçiaşvili ile bir araya geldi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib ile Gürcistan Dışişleri Bakanı Darçiaşvili, basına kapalı bir toplantıda görüştü.

Darçiaşvili, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Lahbib ile toplantının son derece olumlu bir havada geçtiğini belirterek, "İki ülke arasındaki ilişkileri nasıl güçlendireceğimizi görüştük." dedi.

Lahbib'in, Gürcistan'ın Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonuna Belçika olarak destek verdiklerini ifade ettiğini aktaran Darçiaşvili, "AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nın gelecek yıldan itibaren Belçika'da olması bizim için büyük önem taşıyor. Belçika AB'nin genişlemesi konusunda atılacak adımlarda önemli bir rol üstlenecek." diye konuştu.

Darçiaşvili, ülkeler arasındaki ticaret ve ekonomik ilişkilerin öncelikli konular olduğunu, bu nedenle Bakan Lahbib ile söz konusu alanlardaki işbirliğinin artırılmasını da ele aldıklarını dile getirdi.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Lahbib, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya Federasyonu'nun desteklediği Güney Osetya'nın işgal hattında incelemelerde bulunacak.

Lahbib, yarın Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili tarafından da kabul edilecek.

Kaynak: AA / Politika

Gürcistan Belçika Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title