Haberler

Baykal'dan Olaylı Derbi Yorumu

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Derbide sportif aşırılıklarda, sportif eylemciliklerden öte bir arayışla ilgili olduğuna dair değerlendirmeler yapılıyor."

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Derbide sportif aşırılıklarda, sportif eylemciliklerden öte bir arayışla ilgili olduğuna dair değerlendirmeler yapılıyor. Bunu çok dikkatli incelememiz ve aydınlığa kavuşturmamız lazım. Beşiktaş taraftarı herkesin nezdinde saygınlığı vardır" dedi.

Baykal, CHP Antalya eski İl Başkanı Özer Ülken'in oğlu Efe Ülken'in avukatlık bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta yoğun ilgi gösterilen Baykal'a CHP Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, belediye başkan aday adayları, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Baykal, hukukun insan yaşamının her yönüyle bütün boyutlarıyla derinden ilgili bir konu olduğunu söyledi.

Her toplumun her insan buluşmasının kaçınılmazı olarak ele alması gerek temel konunun hukuk olduğunun altını çizen Baykal, "Meslekler zaman içinde değişim yaşar ama hukuk mesleği insan yaşamın bütün aşamalarında daima en önemli bir disiplin olarak varlığını sürdürdü. Bundan sonrada sürdürecektir. Türkiye'de içinde bulunduğumuz dönemde hukuk mesleği olağanüstü bir önem taşımaya başladı. Buna da herkesin dikkatini çekiyorum Türkiye ilerledikçe, geliştikçe kalkındıkça, ilişkiler, sorunlar yaşamın her alanında hukuk acısından daha ilgi çekici hale geliyor. Hukukçuların önemi giderek daha da artıyor" diye konuştu.

"HUKUKÇULAR O ÜLKENİN HUKUK DÜZEYİNİ BELİRLER"

Hukukun kendisine inanan insanların elinde yükseleceğini vurgulayan Baykal, "Bir ülkedeki hukukun düzeni sadece kanunları, yasal düzenlemeleri değil, onları hayata geçirecek olan hukukçuları o ülkenin hukuk düzeyini belirler. O bakımdan ülkemize kazandırılan her yeni hukukçu ülkemizin yaşadığı sorunların sıkıntıların, haksızlıkların adaletsizlilerin, hukuk krizlerinin aşılması noktasında bir umut ışığı demektir. Hukukçu olarak kazanacağın en büyük ödülün kazanacağın para değildir. En büyük ödül adaletin yerine gelmesi için çabanın takdir edilmesidir. Başka bekleyiş içinde olma, bunun değeri hiçbir para ile pulla ölçülmez" şeklinde konuştu.

DERBİ YORUMU

Baykal, "Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında yaşanan olaylara siyaset bulaştırıldı mı?" şeklindeki soruya, "Spora siyaset karışması daima eleştirilir. Bu konuda özel bir duyarlılık duymaya ihtiyaç var. Artık futbol maçlarında yaşanan eylemler, aşırılıklar sahaya müdahale, maçın tamamlanmasını engelleyici kitlesel gösteriler çok üzüntü verici çok acı. Derbide sportif aşırılıklarda sportif eylemciliklerden öte bir arayışla ilgili olduğuna dair değerlendirmeler yapılıyor. Bunu çok dikkatli incelememiz ve aydınlığa kavuşturmamız lazım. Sporda aşırılık yanlış, onları engellemek lazım. Bunun noktada yasal düzenlemeler, etkin önlemler almak lazım. Ama bazen spor ötesi planlamalarla, spor ötesi ihtiyaçlarla sahalara müdahale yapıldığı, organizasyonların gerçekleştirildiği iddiaları ortaya atılıyor Son olayda da bunu görüyoruz. Bunun aydınlığa kavuşturulması gerekir. Beşiktaş taraftar camiası bütün kulüplerin taraftarlarının nezdinde saygı kazanmış, çok özel sporcu niteliği olan taraftar grubudur. Bunların bazı organizasyonlarla etkilenmeye çalışılması görüntüsü düşündürücüdür. İbret ve üzüntüyle izliyoruz" yanıtını verdi.

Baykal, 2B konusunun yerel seçimlerde Antalya'nın en önemli konusunun olacağını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Deniz Baykal Gürkut Acar Beşiktaş Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title