Haberler

Başbakan Yardımcı Akdoğan ve Bakan Güllüce Mamak'ta 870 Konutun Temel Atma Törenine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin her tarafını şantiyeye çevirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin kalkındığı, geliştiğinin en güzel örneği Türkiye’nin her tarafının şantiye alanına dönüştürülmesidir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin her tarafını şantiyeye çevirdiklerini belirterek, " Türkiye'nin kalkındığı, geliştiğinin en güzel örneği Türkiye'nin her tarafının şantiye alanına dönüştürülmesidir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Mamak Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 5 bin 420 konutluk Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 870 konutun temelleri atıldı. 574 bin metrekarelik alanda uygulanan projenin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Akdoğan, Mamak'da sadece oturulacak alanlar yapılmadığını kaydederek, "Yaşam alanları, sosyal alanlar, yeşil alanlar yani sadece yüzde 21'i binalar. Her şeye layık olanlar insanımızın yaşam standartlarını yükseltmek için. TOKİ bugüne kadar 680 bin konut yaptı. Bu yıl 700 bini bulacak. AK Parti olarak 2023 hedefimiz bir milyon konuttu, şimdi onu yeniledik 1 milyon 200 bin konuta çıkardık. Kuru kuru sevgi olmuyor, biz millete sevdalıyız. Bu sevdanın gereği de emek harcamak, ter akıtmak, hizmet yapmak, vatandaşımızı kucaklamak" diye konuştu.

"1 KASIM SEÇİMLERİNDEN AK PARTİ BÜYÜYEREK, GÜÇLENEREK ÇIKACAK"

AK Parti'nin 13 yıl da büyük projelere imza attığını belirten Akdoğan, "AK Parti her geçen büyüdü. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden de AK Parti büyüyerek, güçlenerek çıkacak. Çünkü milletimiz güven ve istikrarın ne kadar önemli olduğunu gördü anladı. Bunun içinde bir partinin tek başına iktidar olması önem taşıyor. Son 2-3 aydır neler yaşandığını milletimiz gördü. Herkesin notunu verdi. Koalisyon görüşmelerinde hükümet kurma sürecinde kimler sorumluluk aldı kimler sorumluluktan kaçtı. Vatandaş not etti, sonra terörle mücadele süreci kimler terörle mücadeleden hükümete destek oluyor kimler de terör örgütünün yandaşlarının peşine takılıyor. Onlara laf söylemek yerine devlete laf söylüyorlar. Vatandaşımız bunu da not etti" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HER TARAFINI ŞANTİYEYE ÇEVİRDİK"

Türkiye'de kentsel dönüşümün son birkaç yıl içinde başladığına dikkat çeken Bakan Güllüce ise, "7 milyondan fazla binamızın değişmesi lazım. Hızla binalarımızı yaşanabilir deprem riski olmayan hale getirmemiz lazım. Yeni Türkiye'ye uygun hale getirmemiz lazım. Türkiye 50 senenin öncesi Türkiye değil. Artık Türkiye'de insanların otomobilleri var. Artık Türkiye'nin refah seviyesi oldukça yükselmiş durumda. Kendi otomobilin yapan, tankını yapan, uçağını yapmaya kalkan Türkiye'nin mahalleleri, sokakları bugün ki gibi olmamalı. Türkiye'nin her tarafını şantiyeye çevirdik. Türkiye bir şantiyeye dönüşmüş durumda, sadece TOKİ yeniden sıfır kilometre büyükşehirin binaları kadar bina yapmış. Bu makinelerin çalışması demek; artık Türkiye'de barajlar, yollar, binalar, parklar, okullar, hastaneler yapılıyor demek. Beton makinelerinin çalışması demek Türkiye kalkınıyor, gelişiyor demek. Çevre duyarlı olarak yaşanabilir şehirler yapılıyor demek. Türkiye'nin kalkındığının çok güzel örneği bu makinelerin çalışmasıdır. Allah bu makinelerin sesini hiç eksik etmesin diyorum. Eğer bir ülke de beton yapılmıyorsa, inşat yapılmıyorsa o ülke kalkınamıyor geriye gidiyor demektir. Ama Türkiye'nin kalkındığı, geliştiğinin en güzel örneği Türkiye'nin her tarafının şantiye alanına dönüştürülmesidir. Hepimiz birlikte el ele verirsek bu milletin refah seviyesi hep yükselir" şeklinde konuştu.

Mamak Belediye Başkanı Akgül de Kentsel Yenileme Projesini anlatarak, "574 metrekare alanı kapsayan 5 bin 420 konutun imal edilen bu alandaki kentsel dönüşüm projesi belki Türkiye'de emsali olmayan bir hızla gerçekleştirdiği anlaşmaları ve 870 konutun ilk etabının temelini atmaya Rabbim bizlere nasip etti. Bu mutluluğun en büyük paydaşları sizlersiniz. Sizler bizlere güvenip bu projeyi başlatmasaydınız bugün bu mutluluğu yaşamıyorduk" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yalçın Akdoğan İdris Güllüce Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title