Haberler

Bakan Çavuşoğlu: "Şanghay'dan üyelik teklifi gelince batı hemen tedirgin oldu"

Güncelleme:

Bakan Çavuşoğlu: "Şanghay'dan üyelik teklifi gelince batı hemen tedirgin oldu" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şanghay İşbirliği Teşkilatına gittik. Üyelik konusunda davetler gelince dünyada ve özellikle batıda tedirginlik oluştu" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: "Şanghay'dan üyelik teklifi gelince batı hemen tedirgin oldu"

DENİZLİ - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şanghay İşbirliği Teşkilatına gittik. Üyelik konusunda davetler gelince dünyada ve özellikle batıda tedirginlik oluştu" dedi.

AK Parti'nin "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programına katılmak üzere Denizli'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde STK ve iş dünyası temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Burada ülke ve dünya gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Şanghay İşbirliği Teşkilatına gittik. Diyalog Ortaklığı statülümüz var, davet edildik. Orada üyelik konusunda da davetler geldi. Bunun hemen ardından dünyada ve özellikle batıda tedirginlik oluştu. Hemen akıllarına soru işaretleri geliyor. Şunu söylemek isteriz; 53 yıldır AB'nin kapısında bekletilen ülkeyiz. Avrupalılar 'Ne içeri gir ne de kapımdan uzaklaş' diyor. Buna tahammül eden bir ülke yok. Ukrayna, Rusya savaşında dengeli politikanın faydasını görüyoruz" diye konuştu.

"14 trenimiz, 15 yada 16 uçağımız yardımlarımızı götürdü"

Türkiye'nin yaşanan sel felaketinde bin 663 kişinin hayatını kaybettiği Pakistan'a yardım gönderdiğini hatırlatan Bakn Çavuşoğlu, büyükelçiliklerin önemine işaret etti. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhracatımızın her kıtada artması için Dışişleri Bakanlığı olarak büyükelçiler açıyoruz. Merkez bankamızın yaptığı bir çalışmada yeni büyükelçilik açtığımız yerlerde diğer etkenlerden bağımsız olarak ortalama ticaret ihracatımız yüzde 30 civarında artmış. Esas bizim insani dış politikamız bizim en önemli yumuşak gücüdür. Pakistan'daki afetlere en çok destek veren ülkeyiz, uçaklarımız ve trenlerimiz arka arkaya gidiyor. 14 trenimiz, 15 yada 16 uçağımız yardımlarımızı götürdü. Maalesef sel afeti halen daha devam ediyor. Küresel sistemin yetersizliğini her yerde vurguluyoruz, sorunların çözülmesini beklersek yanılırız. Bu sorunların etkisi çığ gibi artabilir. Dolayısıyla biz uluslararası sistemin reforme edilmesini savunurken, nasıl edilmesine dair fikirler ortaya koyarken diğer taraftan da faal bir dış politika izliyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Togo Cumhuriyeti Mevlüt Çavuşoğlu Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title