Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Manisa'da

Gül: "2015 seçimlerinde de AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunlukla seçilecek, 2023’te de Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü 10 devleti arasına girecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, partisinin anayasayı değiştirecek çoğunlukla 2015 seçimlerini kazanacağını ifade ederek, "2023'te de Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü 10 devleti arasına girecek" dedi.

Partisinin Akhisar İlçe Teşkilatı kongresine katılan Gül, konuşmasında, bugün itibariyle ülkenin yarısında AK Parti kongrelerinin yarısının tamamlanacağını belirtti.

Gül, onlarca yılın heba edilmesinin ardından Türkiye'nin, AK Parti ile istikrara kavuştuğunu vurgulayarak, "(Sen başörtülüsün, üniversitede okuyamazsın, sen Alevisin, mezhebinden dolayı şuraya gelemezsin) diye kişilerin ötekileştirildiği Türkiye'de, artık hiç kimse, inandığı için başörtülü olduğu için kapı dışarı edilmiyor. Farklılıkları, zenginlik aracı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin eleştirilere değinen Gül, şunları söyledi:

"77 milyonu temsil eden, Osmanlı bakiyesi, Selçuklu bakiyesi olan bu topraklarda devlet başkanına düzenlenen bu devlet binasının Türkiye'ye yakışması, sizi niye rahatsız ediyor? Papa ziyaret edecek, (Aman gelmesin). Bunların hepsi, Türkiye'nin çok iyi noktalara gelmesini istemeyen içimizdeki İrlandalılardır. Bu milletin kendi görüşü değildir. Devlet binası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tapulu malı mıdır? Kedi uzanamadığı ciğere 'mundar' der. CHP'den birisi oturmayacak, bu milletin adamı oturacak, 100 yıl, 200 yıl, 500 yıl, kıyamete kadar, bunu hazmedemiyorsunuz. İster hazmedin ister hazmetmeyin, orada bu millete hizmet etmeye devam edecek, bu millet de devlet başkanını seçmeye devam edecek. Bunların 30 Mart'ta hevesleri kursağında kaldı, 10 Ağustos'ta da avuçlarını yaladılar. 2015 seçimlerinde de AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunlukla seçilecek, 2023'te de Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü 10 devleti arasına girecek."

Gül, Türkiye'nin dış politikada tutarlı olduğunu belirterek, "Mescid-i Aksa'da, Nijerya'da, Suriye'de, Irak'ta insanlar, (Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti var) diye başını rahatça yastığa koyabiliyorsa bu, bizim sorumluluğumuzu gözler önüne seriyor" ifadesini kullandı.

Kongreye, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Hüseyin Tanrıverdi ve Uğur Aydemir de katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Akhisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title