Haberler

AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan, İl Seçim Kurulu Müdürü'nün sözlerine tepki gösterdi

Güncelleme:

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet US'un Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbata törenindeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Gürkan, US'un konuşmasının sosyal medyada paylaşılmasının ardından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet US'un Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbata törenindeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Gürkan, yaptığı açıklamada, US'un, mazbata törenindeki konuşmasının yer aldığı videoların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Devlet memurlarının tarafsız olması gerektiğini belirten Gürkan, "Düzenlenen mazbata töreninde, bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızın 6-7 yıldır slogan olarak kullandığı 'Canla, başla' ifadelerini özellikle 'tırnak içinde' ifadesini kullanarak CHP'nin amigoluğunu yapan bir davranış sergileyerek aslında kendi kanaatlerini de ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Seçime gölge düşmemesi, vatandaşın kullandığı oyların hakkaniyetli şekilde değerlendirildiği kanaatinin oluşmasının çok önemli olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Savcılık konuyla ilgili soruşturmayı başlattı. Şu anda süreç işliyor. Taraflar dinlenecektir. Biz de gerekli şikayetlerimizi zaten yaptık. AK Parti olarak her seçimden sonra milletimizin sandıkta ne mesaj verdiğini görüp, büyüklerimizin koordinatörlüğünde, onların bilgileri doğrultusunda istişareler yapılıp ona göre bir yol haritası belirliyoruz. Bu süreçte bizim yapmamız gereken, seçmenimizin iradesinin sandığa yansıtılması. En kritik noktada bulunan kişilerin, hem de Bursa İl Seçim Kurulu Başkanlığının almış olduğu kararların objektiflikten uzak olduğunu görmüş olduk. Biz, seçmenimizin iradesinin sandığa yansıması noktasında yapılan uygulamaların şüpheye mahal verilmeyecek şekilde incelenmesini, bu arkadaşlarla ilgili de gereğinin yapılmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Belediye Başkanlığı AK Parti Bursa Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title