Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Artık açık bir topluma gidiyoruz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Artık açık bir topluma gidiyoruz. Bu değişim ve dönüşüm kolay olmayacak. Temel hak ve hürriyetler, sadece kadın hakları değil bütün haklar çok güçlenecek" dedi.

Şahin, Zirve Üniversitesi'nde Rengarenk Kulübü tarafından düzenlenen

"Kariyerin Zirvesi" konulu söyleşiye katıldı. Söyleşide çocukluğundan, ailesinden, okul ve iş hayatından bahseden Şahin, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

"Testi kırılmadan" herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Şahin, başkalarından beklemeden "Ben buranın kırılmasına şöyle engel olabilirim, şunu yaparsam bunu kurtarabilirim" denilmesi gerektiğini ifade etti.

Öngörü ve ferasetin çok önemli olduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Burada bilgi çok önemli. Ancak bilgili olursanız onun kırılıp kırılmayacağını anlayabilirsiniz. Bilgi güçtür, iktidar yapar. Bizden sonra çok daha acımasız bir dünya var. Benim zamanımda azıcık kafan çalışıyorsa bir şey oluyordun. Şimdi korkunç bir rekabet var. Artık kendi içinde yarışmıyorsun, bütün dünyayla yarışıyorsun. O yüzden bunu önleyebilmenin tek yolu bilgi. Zaten biz

'ilim Çin'de de olsa alınız' diyen bir inançtan geliyoruz. Sınırların kalmadığı bir dünyadayız. Ben sizlerin testinin nasıl kırılacağını görüp gerekli müdahaleyi yapacak donanıma ve bilgiye sahip olacak şekilde buradan çıkacağınıza inanıyorum."

Bakan Şahin, 2023 vizyonu hakkında da bilgi vererek, "Artık açık bir topluma gidiyoruz. Bu değişim ve dönüşüm kolay olmayacak. Temel hak ve hürriyetler, sadece kadın hakları değil bütün haklar çok güçlenecek. Çünkü 2023'te bir vizyon koymuşuz. 'İleri demokrasiye gideceğiz' diyoruz. Burada bizim temel özgürlüklerimizi artırırken, kadın ve çocuklar üzerindeki hakları da fırsat eşitliğine dönüştürmemiz gerekiyor. Yani hiç kimsenin görüntüsünden, cinsiyetinden, anasından, babasından dolayı hiçbir ayrımcılığa uğramaması lazım. Bu kolay bir şey değil" diye konuştu.

"Üç dileğim olsa hayırlı bir toplum, hayırlı bir millet ve hayırlı evlat ve aile dilerdim" diyen Şahin, aile, evlat ve milleti çok önemsediğini vurguladı.

-Şehit Uzman Onbaşı'nın ailesine taziye ziyareti-

Bakan Şahin, Zirve Üniversitesi'ndeki programının ardından, Tunceli'de güvenlik güçlerinin yürüttüğü arazi arama tarama faaliyeti sırasında mayına basarak şehit olan Uzman Onbaşı Uğur Saka'nın Nurdağı ilçesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Saka ailesinin evinin önüne kurulan taziye çadırında baba Halil Saka ile bir süre görüşen Bakan Şahin, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Bu sırada Bakan Şahin'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehit Saka'nın annesi Gülbane ve eşi Seda Saka ile bir süre görüşen Şahin, daha sonra taziye evinden ayrıldı.

Bakan Şahin'e ziyaretinde, AK Parti Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Nurdağı Kaymakam Vekili Osman Beyazyıldız, Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz eşlik etti katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Politika

Zirve Üniversitesi Fatma Şahin Gaziantep Nurdağı Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

title