Haberler

AB Bakanlığı Kastamonu'da Yargı ve Temel Haklar Eğitimi Düzenliyor

Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin işbirliğiyle uygulanan "Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi" çerçevesindeki eğitimlerin 5.'si Kastamonu'da gerçekleştiriliyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin işbirliğiyle uygulanan "Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi" çerçevesindeki eğitimlerin 5.'si Kastamonu'da gerçekleştiriliyor.

İngiltere Büyükelçiliği'nin Avrupa'yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen projeyle, yargı sürecinin ayrılmaz bir parçası olan avukatların, Avrupa Birliği ile müzakerelerde büyük öneme sahip olan "Yargı ve Temel Haklar" faslına ilişkin farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından ilgili kurumların ve değerli akademisyenlerin de katkılarıyla hazırlanan ve bu alandaki en güncel bilgileri içeren "Avrupa Birliği Müzakere Sürecinde Yargı ve Temel Haklar Faslı" isimli el kitabı Kastamonu'daki seminer katılımcıları ve kamuoyu ile paylaşılacak.

2 gün sürecek olan eğitim programın kapanış töreni, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir,

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Mehmet Çiftci ve İngiltere Büyükelçiliği Siyasi İşler Uzmanı Louise Taylor'un katılımıyla yarın Kastamonu Adliye Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Müzakere sürecimizin en önemli fasıllarından birini teşkil eden 'Yargı ve Temel Haklar', her ne kadar siyasi blokaja uğrayan fasıllarımızdan olsa da, bu alandaki reformlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İnanıyorum ki yürüttüğümüz bu çalışmalar ile, yargı sistemimizin savunma makamı olan değerli avukatlarımız, üyelik sürecimizin de savunucuları olarak bizlere daha da destek olacaktır" dedi.

Avukatların, yargı alanında Avrupa Birliği uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlayan, 7 pilot ilde toplam 350 avukata yönelik eğitimleri kapsayan ve Ekim 2012'de açılışı yapılan projenin Haziran 2013'e kadar sürmesi öngörülüyor. Proje kapsamında ilk imzalar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Birleşik Krallık Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak ve Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway'in katılımıyla, İstanbul'da atıldı. Konya, Erzurum, Şanlıurfa ve Siirt'te düzenlenen eğitimlere 300'ün üzerinde avukat katıldı. Proje ile Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakerelerinde büyük öneme sahip olan "Yargı ve Temel Haklar" faslına ilişkin eğitimler düzenleniyor. Bunun yanı sıra, her barodan bir avukatın katılımıyla yurtdışına bir çalışma ziyareti gerçekleştirilmesi de planlanıyor. Daha önce Yargı ve Temel Haklar konusunda hakim ve savcılara yönelik pek çok eğitim ve farkındalık artırma faaliyeti gerçekleştirilmiş olup bu proje ile ilk kez yargı sürecinin en önemli unsurlarından olan avukatlarımıza yönelik kapsamlı bir eğitim programı geliştirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Erdoğan Bektaş Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title