Haberler

41 Pare Top Atışıyla Kutlayacaklar

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Dışişleri Bakanı Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçildiği Gün Kayseri Kalesi'nden 41 Pare Top Atışı Yapacaklarını Söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği gün Kayseri Kalesi'nden 41 pare top atışı yapacaklarını söyledi.

Gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Büyükşehir Belediyesi Brifing Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül'ün üçüncü tur oylamasında cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Özhaseki, "Kayseri ilk cumhurbaşkanını, Kayseri Lisesi ise ikinci cumhurbaşkanını çıkarmış olacaktır. Biz de bununla övünüyor ve iftihar ediyoruz. Bu Kayseri için bir onurdur, şereftir. Kayseri'nin iyi yolda olduğunun bir göstergesidir. Kayseri son yıllarda iyi temsil

ediliyor. Abdullah Gül Bey de cumhurbaşkanı olarak bunu ispatlamış olacaktır. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasıyla beraber birtakım etkinlikler de olacaktır. Bu etkinlikler ağırbaşlı etkinlikler olmalıdır, şımarık etkinlikler olmamalıdır. Daha önceki dönemlerde cumhurbaşkanının köşke çıkmasıyla beraber gidip orda davul-zurna çalınması çok garip ve yadırganacak bir hadiseydi. Bizim böyle çiğ davranışlardan kaçınmamız lazım. Biz belediye olarak kale surlarından 41 adet top atışı yapmayı düşünüyoruz.

Evlerimize binlerce bayrak dağıtmayı düşünüyoruz. Vatandaşların onları pencerelerine asmalarına sağlayarak bir şenlik havası oluşturmayı arzu ediyoruz. Tabii ki günü geldiğinde, ortalık biraz sakinleştiğinde Abdullah Gül'e de tebriğe gitmeyi düşünüyoruz. Daha sonraki dönemlerde de Abdullah Gül çok farklı bir cumhurbaşkanı profili ortaya koyacaktır. Kayseri ile ilgili bir problemimizi ilgili bakanlıklarda ve Başbakanlık'ta aşamadığımız takdirde en büyük merciye gidileceğinin de bilinmesi gerekir" diye

konuştu.

(SE-MÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title