Haberler

Polise Motosikletli Bomba: 15 Yaralı

Güncelleme:

İstanbul'da MÜSİAD binası önünde Çevik Kuvvet otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 15 polis yaralandı.

İstanbul güne patlamayla uyandı. Olay, Beyoğlu ilçesine bağlı Sütlüce'de meydana geldi.

Motosiklet üzerine konulan bombanının, inşaatın yolunu kapattığı gerekçesiyle işçiler tarafından bir aracın yanına taşındığı öğrenildi.

İmrahor Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) binaları önünde hareket halindeki Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama oldu.

Patlamada 15 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Polis memurlarından 5'i, tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Patlamayla birlikte otobüste büyük hasar meydana geldi. Çevredeki bazı araçlar da zarar gördü.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekibi de olay yerine gitti.

Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik tedbirleri aldı. İkinci bomba ihtimaline karşı bölgede inceleme başlatıldı.

Patlamanın bir motosikletin üzerine konulan bombanın infilak etmesiyle meydana geldiği belirlendi.

'ALEV TOPUNA DÖNDÜ'

Patlama sırasında yoldan geçen örgü tanığı Fuat Karaoğlu, olay anını şöyle anlattı:

Karaoğlu, "Çevik Kuvvet otobüsü geçerken patlama oldu. Alev topunu gördüm, lastikleri sardı. Otobüs yaklaşık 30 metre sonra durdu. Patlamanın şiddetiyle bizim otomobil de savruldu, aracımız içinde panik oldu. Bombanın sabit bir yerde patlatıldığını düşünüyorum" dedi.

İŞÇİLER MOTOSİKLETİ TAŞIMIŞLAR

Sözkonusu motosikletin önce bir inşaatın girişine bırakıldığı öğrenildi.

Ancak sabah inşaata gelen işçiler, yollarını kapattığı gerekçesiyle motosikleti bir aracın yanına taşıdı. Patlama da bu bölgede meydana geldi.

ÇAPKIN: BOMBA MOTOSİKLETE KONULMUŞ

Olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Hepsi hafif yaralı, ağır yaralımız yok. Çalışıyoruz. Biz bunları bulacağız'' diye konuştu.

Saldırının uzaktan kumandalı patlayıcıyla yapıldığını belirten Hüseyin Çapkın, "Motosikletin üzerine konulmuş gibi görünüyor" dedi.

VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yol kenarına bırakılan bir motosiklete konan ve düzeneği kurulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırının meydana geldiğini söyledi.

Vali Hüseyin Mutlu, patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını söyledi.

Vali Mutlu, gazetecilerin, olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine ''Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil'' karşılığını verdi.

'GÖREVE GİDEN BİR EKİP ARACI'

Saldırıda direkt olarak emniyet güçlerinin hedef aldığını belirten Mutlu, "Ne sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD'la ne de parti binasıyla asla ilgisi olmayan bir patlama. O bölgede görev yapan bir emniyet aracı da değil'' diye konuştu.

Olayın terör eylemi olduğunu vurgulayan Mutlu, "Bazen böyle fırsatlar bulabiliyorlar. Ümit ediyoruz ki bundan sonra bu fırsatları vermeyiz. Failleri de yakalarız ve devletin adalet mekanizmasına teslim ederiz'' dedi.

OLAY YERİ İNCELEMELERİ TAMAMLANDI

Patlamanın meydana geldiği İmrahor Caddesi'nde çok sayıda polisin görev aldığı inceleme çalışmalarında, patlamanın etkisiyle geniş alana dağılan parçalar, delil torbalarına konulduktan sonra incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çevrede bulunan esnaf ve vatandaşların da bilgilerine başvuran polis, patlamada hasar gören polis midibüsü ve diğer 3 aracı çekiciler vasıtasıyla olay yerinden kaldırdı.

Patlama nedeniyle trafiğe kapatılan İmrahor Caddesi, polisin incelemelerini tamamlamasının ardından belediye ekiplerince temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı.

ERDOĞAN KINADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Sütlüce'deki saldırıyı kınadı.

Erdoğan, ''Hiç kimsenin Türkiye'nin bu kutlu ve istikrarlı yürüyüşünü bozmaya gücü yetmeyecektir. Tüm güvenlik birimlerimizin koordinasyonuyla terörün her geçen gün kan kaybedeceğine inanıyorum. Milletimize ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum'' dedi.

ETİLER'DEKİ SALDIYI HATIRLATTI

Geçen yıl Mayıs ayında Etiler ilçesinde elektrikli bisikletle saldırı düzenlenmişti. Patlamada 10'a yakın kişi yaralanmıştı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde 4 yıl önce yapılan bombalı saldırıda ise 1 polis şehit olmuştu.

Kaynak: Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Hüseyin Çapkın Ak Parti Beyoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title