Haberler

Pazarda hırsızlık güvenlik kamerasında

Güncelleme:

Üsküdar merkez pazarda iki kadın hırsız, tezgahının arkasına yanaştıkları pazarcı kadının çantasındaki 20 bin liranın yanı sıra en kıymetli aile yadigarını da çaldı.

Üsküdar merkez pazarda iki kadın hırsız, tezgahının arkasına yanaştıkları pazarcı kadının çantasındaki 20 bin liranın yanı sıra en kıymetli aile yadigarını da çaldı.

Geçen hafta, Üsküdar'daki merkez pazarda tezgah sahibi kadın pazarcının içi para dolu çantası çalındı. Bir iş yeri güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, iki kadın şüpheli yanaştıkları tezgahın arkasındaki çantayı alarak uzaklaşıyor.

Polisin görüntülerden şüphelilerin kimliğini tespit etmeye çalıştığı olayın mağduru 66 aşındaki Hamide Tarlabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır pazarda pijama ve gecelik sattığını, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

Çantanın içinde 3 günlük kazancı ile emanet paraların bulunduğunu belirten Tarlabaşı, hırsızların kendisin takip etmiş olabileceğini ifade etti.

Olayın meydana geldiği 29 Kasım Cuma günü yağmur yağdığını, bir ara çantayı tezgahın arkasına bıraktığını anlatan Tarlabaşı, şöyle konuştu:

"Esnaf arkadaş geldi. Bazı esnaf arkadaşlar kiralarını bana vermişti. Bazı arkadaşların kiralarını alıyorum, onları başka pazarda sahiplerine veriyorum veya banka aracılığıyla gönderiyorum. Adamcağız bana parayı uzattı. 'Hadi abla görüşürüz' dedi. Parayı aldım, çantaya koymak için arkamı döndüm, çanta yok. 'Allah'ım koca çanta nereye gider' diyorum. Komşulara 'Çantayı siz mi aldınız' dedim. Yok, bulamadım çantamı. Büyük bir çanta, cüzdan değil yani."

"Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı"

Bir işyeri kamerasında hırsızların çantayı nasıl çaldığını gördüklerini belirten Tarlabaşı, "Yanda bir kamera var, o beni görüyor. Benim tezgahta olmamam mümkün değil. Ama görüntülerde görüyorum, giriyorlar ben hiç görünmüyorum. Neredeyim, nasıl olurum. Bazen lavaboya falan gidiyoruz, ama çantayı bırakıp gitmem. Çantamı alıp giderim. Benim burada olmam lazım. Beni ne yaptılar da hiç görünmüyorum bilemiyorum." dedi.

Çantanın içinde yaklaşık 20 bin lira olduğuna dikkati çeken Tarlabaşı, "Çalanlar o çantanın içerisinde o kadar para olduğuna şaşırmışlardır. İçinde tam olarak ne kadar olduğunu söylemek istemiyorum. Çocuklarımın da içinde ne kadar para olduğundan haberi yok. Çocuklar 'anne ne yaptın, bu para neydi' diye sormasınlar diye net meblağ söylemedim." ifadesini kullandı.

Bir arkadaşının kendisine şaka yaptığını sandığını belirten Tarlabaşı, kendisiyle birlikte pazarda çalışan oğlu Sertaç'ı telefonla arayarak çantanın çalındığını ilettiğini dile getirirken, bundan sonra emanet para almayacağını söyledi.

"Artık akıllandım." diyen Tarlabaşı, emniyete konuyla ilgili başvuruda bulunduğunu, ancak paraların sahiplerinin olaydan habersiz olduğunu ifade etti. Tarlabaşı, "Onlara söylemeyeceğim. Kredi çekip ödeyeceğim. İnsanlar bana güvenip emanet etmişler. Ben 'Senin paran çalındı' desem inanası gelmez." diye konuştu.

Ölen annesinden yadigar küpe de çalınmış

Olayın kendisini derinden üzdüğünü, çantanın içerisinde nakit paranın yanı sıra ölen annesinden yadigar kalan manevi eşyaların bulunduğunu belirten Tarlabaşı, şunları kaydetti:

"O gün akşam 23.30'a kadar pazara gelip dolaştım. Çöpçülere, 'Siz süpürüyorsunuz, çantamı bulursanız haber verin' dedim. Çalanlar kimliklerimi falan ne yapacak, atıyorlar. Süpürürseniz görürseniz çantamı ne olur bilgi verin dedim. Hiç değilse 'Kimliklerimi kurtarayım' dedim. O manevi eşyaların da hepsi gitti maalesef. Çok üzüldüm. Anneciğim ölmeden önce küpelerini verdi bana. Çantama koymuştum, orada duruyordu. Çok değer verdiğim, önem verdiğim çok önemli şeyler vardı."

Yeni çantasını boynuna asarak çalışan Tarlabaşı, şüphelilerin yakalanarak ceza almasını beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tarlabaşı Üsküdar Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title