Haberler

Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu yapıldı

Güncelleme:

Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu Foruma katılan davetliler ve konuşmacılar Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin konuşması Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar'ın konuşması Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu Taşkent'te yapıldı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Toplantılarda...

Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu

Foruma katılan davetliler ve konuşmacılar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin konuşması

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar'ın konuşması Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu Taşkent'te yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:

"Toplantılarda çok önemli neticeler alındı. Türkiye'nin başarılı çalışmalarını Özbekistan'a, Özbekistan'ın da yapmış olduğu iyi uygulamaları Türkiye'ye karşılıklı olarak aktaracağız"

TAŞKENT (AA) – Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Özbekistan Tarım Bakanı Cemşid Hocayev'in katılımıyla Taşkent'te gerçekleştirildi.

Çok sayıda Türk ve Özbek tarım iş adamının katıldığı forumda konuşan Bakan Pakdemirli, tarım alanında Türkiye'nin deneyimlerini Özbek kardeşleriyle paylaşmak istediklerini kaydederek, bu çerçevede Özbekistan'da Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün bir ofisini açmaya ve Özbekistan'a Tarım Müşavirliği ataması yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Türkiye'nin tarımda AR-GE faaliyetleri konusunda önemli başarılarının bulunduğunu hatırlatan Pakdemirli, Özbekistan'ın tarım alanında çok büyük bir potansiyeli bulunduğunu; Türkiye'nin tarım alanındaki bilgi, birikim ve deneyimlerini de Özbek tarafıyla paylaşarak bu potansiyelin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak istediklerini kaydetti.

Hocayev de, ülkede ilk defa düzenlenmekte olan Özbek-Türk Tarım İşadamları Forumu'na çok kapsamlı bir heyetle katılımlarından dolayı Pakdemirli'ye teşekkür etti.

Özbek ve Türk tarım insanlarının söz konusu foruma büyük bir umutla baktığını aktaran Hocayev, forumun ikili iş birliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Hocayev, Türkiye'nin son yıllarda tarım sektöründe büyük başarılara imza attığını dile getirerek, bu forumun amacının Türk iş adamlarıyla tarım alanındaki iş birliğini geliştirmek ve Türkiye'nin tarım alanındaki deneyimlerinden istifade etmek olduğunu kaydetti. Hocayev, Türkiye ile tarım konusunda tohumculuktan başlayarak AR-GE'ye kadar tüm alanlarda iş birliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Forumun ardından Türk basınına açıklamalarda bulunan Pakdemirli, 2 gündür Özbekistan'da çok verimli ve yoğun bir programlarının olduğunu, iki defa iş adamlarıyla görüştüğünü, Özbek Tarım Bakanı ile defalarca bir araya geldiğini, ayrıca çalışma grubu ve Tarım Yürütme Komitesi toplantılarının da gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu toplantılarda çok önemli neticelerin alındığını vurgulayan Pakdemirli, bu çerçevede Türkiye'nin başarılı çalışmalarını Özbekistan'a, Özbekistan'ın yapmış olduğu iyi uygulamaları da Türkiye'ye karşılıklı olarak aktaracaklarını vurguladı.

Pakdemirli, ülkedeki temasları kapsamında Özbekistan Başbakan Yardımcısı, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Sardor Umurzakov ile basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title