Haberler

Ovacık'ta mavi kardelenler göz alıcı güzellikleriyle doğaya renk kattı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde ilkbaharın gelişiyle açan mavi kardelenler doğaya renk kattı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde ilkbaharın gelişiyle açan mavi kardelenler doğaya renk kattı.

Munzur Vadisi Milli Parkı, Munzur Gözeleri, Kırkmerdiven Şelaleleri ve Mercan Vadisi'nin bulunduğu 1500 rakımlı Ovacık'ta, çetin geçen kış mevsimi sonrası gelen baharla eşsiz doğal güzellikler oluştu.

İlçeye bağlı Sarıtosun köyü mevkisinde, ormanlık alanda karların erimesiyle açan ve bilimsel adı "scilla siberica" olan mavi kardelenler doğayı süsledi.

Baharın yeşil tonları ve kar örtüsü ile bütünleşerek göz alıcı bir güzellik sunan kardelenler, yöredeki fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekiyor.

Zarifliğiyle dikkati çeken mavi kardelenlere konan arı ve kelebekler de ayrı bir güzellik oluşturuyor.

Yöre sakinlerinden Nihat Derman, AA muhabirine, Ovacık'ın ilkbaharda doğasıyla göz kamaştırdığını söyledi.

Çetin bir kışı geride bıraktıklarını belirten Derman, "İlçemiz ilkbahar aylarında bir başka güzel oluyor. Bunun sebebi de yüzlerce çeşit çiçeğin açması. Doğamız şu an çok güzel ve yemyeşil. Munzur dağlarında halen kar var ve ovada baharın güzellikleri yaşanıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Munzur Vadisi Tunceli Munzur Ovacık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title