Haberler

Otoyol geçiş ücretini ödemeyi unutunca icralık oldu

Güncelleme:

Bursa-İzmir-İstanbul otoyolunu kullanıp geçiş ücreti olan 163 lirayı 15 gün içerisinde ödemeyi unutan vatandaş, evine gönderilen bin 693 liralık icra mektubunu görünce şok oldu. Vatandaşın yaptığı araştırma sonrası Otoyol AŞ tarafından iki kez gönderilen ihtar mektuplarının posta görevlisi tarafından ulaştırılamadığı ortaya çıktı.

Bursa'da radyoculuk yapan İlker Sakalar geçen yıl 29 Ağustos tarihinde 34 ZZ 4306 plakalı otomobili ile Bursa - İzmir - İstanbul otoyolunu kullanıp Balıkesir'in bir ilçesine gidip geldi. HGS'si olmadığı için 81 lira olan geçiş ücretini 15 gün içerisinde ödeme yapacağını belirterek gişelerden geçen Sakalar aynı şekilde otoyolu kullanarak Bursa'ya geri döndü. İlker Sakalar 15 gün içerisinde 164 lira olan geçiş ücretini ödemeyi unuttuğu için tutar katlanarak 655 lira oldu. 8 Ocak 2021 tarihinde de 19. İcra Müdürlüğü tarafından otoyoldan yapılan geçiş ile ilgili takip başlatıldı. Avukat vekalet ücreti ve yansıtılan faizlerle birlikte ödenmesi gereken tutar bin 693 lira oldu. Geçtiğimiz günde Otoyol Yatırımı İşletme AŞ. tarafından evine gönderilen tebligatı muhtarlıktan alan İlker Sakalar icra yazısını görünce gözlerine inanamadı.

Otoyol geçiş ücretini ödemeyi unutunca icralık oldu

POSTA GÖREVLİSİ İHTARNAMEYİ ULAŞTIRMADI

İcra takibini yapan avukatlık şirketini arayan İlker Sakalar kendisine bir kez bile ihtarname gelmediğini belirtse de avukatlık şirketinin görevlisi kadının ihtarname göndermenin yasal bir şartı bulunmadığını söylemesi üzerine bir kez daha şok yaşadı. Görevli kadın Otoyol Yatırımı İşletme AŞ. tarafından iki kez kendisine posta yoluyla ihtarname gönderildiğini ancak gönderilen ihtarnamelerin posta görevlisi tarafından kendisine ulaştırılmayıp geri gönderildiğini belirtti.

Otoyol geçiş ücretini ödemeyi unutunca icralık oldu

"EVİME İCRA GELEBİLECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORDUM"

7 iş günü içerisinde bin 693 lirayı ödemek zorunda olduğunu belirten İlker Sakalar, "Şok oldum hala şaşkınım otoyoldan köprüden geçince evimdeki buzdolabına, televizyona icra gelebileceğini hiç düşünmüyordum. Geçiş ücretini yoğunluktan ödemeyi unuttum ancak evime icra geleceği hiç aklıma gelmezdi. 164 lira karşılığında bana gelen icra bin 693 lira yaklaşık 10 katı, bu icra olayı ile ilgili bana ulaşan bir ihtar yok. Sonradan öğrendim Otoyol AŞ. iki kez ihtar yollamış ancak posta görevlisi bana ulaştırmamış. İhtar konusunda yasal bir gereklilik olmadığı söylendi. Peki icra kağıdı muhtarlığa bırakılıyor bir şekilde bana ulaşıyor, neden ihtar yazıları muhtarlığa bırakılmıyor bunu anlaması çok güç" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul İzmir Bursa Haberler

500

Yorumlar (30)

bekir:

devlet, kural koymuş. herkes uymalı. pahalı ise geçme . hem geçiyoruz, para ödemiyoruz, kalkıp devlete kafa tutuluyor.

5
14
yanıtYanıtla
esf:

o yollar senin verginle yapılıyor ve geçerken çuvalla para alıyorlar bunu da bir düşün

yanıt2
yanıt0
Vesta:

Faiz haramdır diyip ceza olarak geçiş ücretinin 10 katını almak normal mi ?

yanıt2
yanıt0
vesta:

Vatandaşı yolunacak kaz gibi görmek devleti güçlü değil aciz gösterir. 10 katı ceza almak nedir kardeşim yazık günah değil mi?

yanıt2
yanıt0
DOĞRUCU:

Göz göre göre resmi yoldan vatandaşı dolandırıyorlar ve adalet dağıtması gereken mevkiler ise bunlara alet oluyor ALLAH Belalarını versin

9
0
yanıtYanıtla
2023:

Artık gerçek yasa istiyoruz. Devletin herşeye el atıp adaleti sağlamasını istiyoruz!

yanıt3
yanıt0
Vatandaş:

Söke Söke alırlar kardeş meydanlarda yol yaptık derler köprü yattık derler ama ücretini nedense söylemezler biz de inanırız yol yaptılar köprü yaptılar diye oysa yolu da köprüyüde yapan yabancı ortaklı şirketlerdir tıpkı Antalya’daki beş yıldızlı otel gibi oraya da parayı bastırırsan tatili yaparsın burada da parayı bastırırsan yoldan da köprüsünde geçersin.

6
3
yanıtYanıtla
FATİH HOCA:

Aynısı bizede oldu 64 tl lik geçiş ücretini avukatlık masrafı ile birlikte 872 tl ödedik. işin ilginci borç ihtar yazısı nasıl oluyor ise gelmiyor. ama icra yazısı herkese ulaşıyor. bunlar sahtekar olmuş savunmaları biz gönderdik tamamen yalan buradan ciddi kazançlar elde ediyorlar soygun yapıyorlar

6
0
yanıtYanıtla
sami:

819 lira ana paraya 720 lira vekalet ücreti !!! Kim düzenledi bu ödeme emrini. Böyle bir sözleşme varsa da yasaya aykırı. Yapmayın , bu nedir böyle

5
0
yanıtYanıtla
murat:

aynı şey bizede geldi1!!! tam 10 katı birde faiz işletiyorlar!!! faizci tefeci haramzadeler, sırtlarını hükümete dayamışlar, aymazlık içindeler. . .

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title