Haberler

Otomobille çarptığı polisi şehit eden sanık hakim karşısında

Güncelleme:

Ankara'nın Akyurt ilçesinde 3 kişiye araçla çarptıktan sonra kendisini durdurmaya çalışan polis memuru Mevlüt Metin'in de ölümüne neden olan sanık Seyit Çamran Kalaycı'nın "kasten öldürme" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde 3 kişiye araçla çarptıktan sonra kendisini durdurmaya çalışan polis memuru Mevlüt Metin'in de ölümüne neden olan sanık Seyit Çamran Kalaycı'nın "kasten öldürme" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kalaycı ile bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu, müşteki ve sanık avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Tanık sıfatıyla dinlenen Behset S, olay günü balkonda olduğu sırada Kalaycı'nın kullandığı aracın müşteki Zeynep Yüksel'e çarpmasına şahit olduğunu anlattı.

Tanık Behset S, "Zeynep Yüksel yolun sol tarafında yürüyordu. Sağ taraftan gelen araba Zeynep'e çarpıp Ankara istikametine doğru gitti. Ben de yardım etmek için aşağıya indim." ifadelerini kullandı.

Diyecekleri sorulan müştekiler, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini bildirerek, cezalandırılması yönündeki taleplerini mahkemeye iletti.

Sanık avukatı ise mahkemeden, yaşanan hadisenin "bilinçli taksirle ölüme sebep olma" suçu olarak kabul edilmesini ve Kalaycı'nın tahliyesini istedi.

Tarafların dinlenilmesinin ardından görüşü sorulan duruşma savcısı, Adli Tıp Kurumundan dava dosyasının beklenilmesi, dinlenilmeyen tanıkların gelecek celse dinlenilmesi için gerekli yazışmaların yapılması ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Diyecekleri sorulan sanık Kalaycı ise mahkemeye yazılı olarak sunduğu tahliye talebini yinelediğini bildirdi.

Kalaycı, "Psikolojik rahatsızlıklarım var, ilaç tedavisi görüyorum. Ölen polis memurunu tanımam, kaza rahatsızlığımdan ötürü gerçekleşti." şeklinde savunma yaptı.

Müzakerenin ardından ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumundan ilgili evrakların beklenilmesi, gelecek celse tanıkların dinlenilmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma, 8 Ekim'e ertelendi.

Olayın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kalaycı'nın 6 Mayıs 2019'da Akyurt ilçesi Balıkhisar Mahallesi'nde otomobille seyrederken Nesibe Çiçek, Saracalar Mahallesi'nde ise Zeynep Yüksel ve sonrasında da Ali Yavuz'a çarparak kaçtığı belirtildi.

İddianamede, Kalaycı'nın, saat 09.40 sıralarında ise Ankara-Çankırı Yolu Karyağdı mevkisinde "dur" işaretine uymadığı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mevlüt Metin'in (54) üzerine otomobili kasten sürerek polisin ölümüne sebebiyet verdiği ve Pursaklar'da yakalandığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Akyurt Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title