Haberler

Oryantiring sporcuları rotalarını Sakarya'ya çevirecek

Güncelleme:

Farklı arazi koşullarında harita yardımıyla yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor türü olan oryantiring, yeşil ile mavinin buluştuğu geniş coğrafyaya sahip Sakarya'da yeni rotalara kavuşacak.

Farklı arazi koşullarında harita yardımıyla yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor türü olan oryantiring, yeşil ile mavinin buluştuğu geniş coğrafyaya sahip Sakarya'da yeni rotalara kavuşacak.

Hafta sonu düzenlenen Türkiye Bisikletli Oryantiring Şampiyonası için Sakarya'da bulunan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, AA muhabirine, ilin kendileri için geç kalınmış yerlerden olduğunu söyledi.

Sakarya'da uluslararası yarışmaların yapılması ve kentin ulusal kamp merkezinin olması gerektiğini dile getiren Akyüz, Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) ile iletişim kurarak 2022 Avrupa Yıldızlar Oryantiring Şampiyonası'nın burada yapılması için talepte bulunduklarını aktardı.

Kentin her yerinde koşulacak, her bir bölgesinde oryantiring yapılabilecek bir alan mutlaka olduğunu dile getiren Akyüz, "Sakarya'nın her bölgesinde her mevsim oryantiring yapılabilir. Bu yüzden Sakarya'yı farklı mecralarda farklı boyutlarda tanıtmak istiyoruz. Buraya bir harita kazandırıldı. Bu haritayla çok uzun yıllar organizasyonlar ve yarışlar yapılabilir." şeklinde konuştu.

Akyüz, kentin geniş ve spora uyumlu coğrafyasının yanı sıra konumu itibarıyla da avantajlı olduğunu sözlerine ekledi.

Özsoy: "Oryantiringle ilgili bir kısım haritaları çizdirdik"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya'yı her gün adeta yeniden keşfettiklerini belirtti.

Tüm spor dallarıyla alakalı ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalara devam ettiklerini aktaran Özsoy, oryantiringde 2021 ve 2022 dünya şampiyonalarını yapmak için girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.

Oryantiringe yeni güzergahlar kazandırmak için harita çalışmaları yaptıklarını anlatan Özsoy, şöyle devam etti:

"Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, Arifiye ilçesindeki İl Ormanı ve Pamukova ilçesindeki Bakacak kampını da içine alan bölgede harita çalışmalarımız var. Birden farklı yerde bu faaliyeti yürütüyoruz. Ulusal ve uluslararası düzeyde tüm müsabakaların yapılabilmesi için her türlü imkanı ilimize sunmaya çalışıyoruz. Oryantiringle ilgili bir kısım haritaları çizdirdik. Bu çizimler başka alanlarda da devam edecek."

Sporun her dalına eşit mesafede yaklaştıklarının altını çizen Özsoy, doğa sporları konusunda Türkiye'de iddialı olduklarını anlattı.

Özsoy, kentin benzersiz bir doğal güzelliğe sahip olduğuna dikkati çekip, sporcuları şehre gelerek bu güzellikleri keşfetmeye çağırdı.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title