Haberler

Ormandaki Kayıp Kent Ortaya Çıkarıldı

Antalya'nın Demre İlçesi'nde Andriake Antik Kenti'nin çalı, sazlık ve ağaçlarla kaplı olduğu için bugüne kadar gezilemeyen batı bölümü, temizlenerek gün yüzüne çıkarıldı.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde Andriake Antik Kenti'nin çalı, sazlık ve ağaçlarla kaplı olduğu için bugüne kadar gezilemeyen batı bölümü, temizlenerek gün yüzüne çıkarıldı.

Noel Baba Müzesi, Simena ve Myra antik kentleriyle açık hava müzesini andıran Demre'ye 5 kilometre uzaklıktaki Çayağzı Limanı mevkiinde Likya uygarlığının önemli limanlarından Andriake Antik Kenti'nin ağaçlar, çalılık ve sazlıklarla kaplı batı bölümü gün yüzüne çıkarıldı. Bugüne kadar antik kentin hep doğu bölgesinde kazılarını sürdüren ekipler, geçen eylül ayında ilk kez kentin batı bölgesinde alan temizliği yaptı. Çalışmalarda, kentin bugüne kadar gizli kalan ve kimsenin görme şansı bulamadığı batı bölümü açığa çıkarıldı.

ROMA DÖNEMİNE AİT ESERLER BULUNDU

Roma granaryumunun batısında Antalya Müzesi'nden restoratör Serkan Akçay gözetiminde yapılan çalışmalar, 30 gün sürdü. 9 işçi bölgedeki çalı ve sazlıkları kesti, ağaçların yere yakın dallarını budadı. Ekiplerin yorucu çalışmaları sonunda ortaya çıkan 300 metre uzunluğunda ve 50 metre enindeki antik kentte, Roma ve Bizans dönemlerine ait kemerli yapılar, konutlar, kilise binası ve kent boyunca uzanan surlar insanlık tarihine kazandırıldı.

KAZI YAPILACAK

Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, bilim adamları tarafından bilinen ve orman örtüsü altında kaldığı için bugüne kadar gizli kalan kentin batı kısmını turizme kazandırdıklarını söyledi. Her yıl yaklaşık 600 bin kişinin ziyaret ettiği Demre'ye yeni bir tarihi zenginlik kazandırdıklarını vurgulayan Demirel, "Özellikle Kekova bölgesi ve Çayağzı Limanı'nı ziyaret eden turistler için antik kent yeni bir görünüme kavuştu. Gelecek yıllarda burada yapılacak arkeolojik kazılarla yer altında kalan zenginlikler de bölgeye kazandırılacak. Yapılan çalışmayla antik kentte bütünlük sağlandı" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çayağzı Antalya Demre Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title