Haberler

Ordu'da Fındık Fiyatlarına Tepki

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, serbest piyasada şekillenen fındık fiyatlarının yetersiz olduğunu ileri sürerek, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin piyasaya girerek alım yapması gerektiğini söyledi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, serbest piyasada şekillenen fındık fiyatlarının yetersiz olduğunu ileri sürerek, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin piyasaya girerek alım yapması gerektiğini söyledi.

Enginyurt, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında, serbest piyasada fındık fiyatının 12 liraya kadar gerilediğini belirtti.

TMO'nun düşük fiyat karşısında üreticilerin lehine piyasaya girerek fındık alımı yapması gerektiğini ifade eden Enginyurt, "Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmaması için TMO'nun en kısa sürede piyasaya girerek 15 liradan fındık alımı yapacağını ilan etmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olan üretici sayısı her geçen gün artıyor. Acilen TMO adım atarak üreticilerin yanında olduğunu duyurmalıdır." dedi.

Fındığın tekel bir firmanın elinde olduğunu ileri süren Enginyurt, bu firmanın belirlediği rakam üzerinden serbest piyasa fiyatının oluştuğunu savundu.

Fındık fiyatlarının artmasıyla üreticilerin rahatlayacağını vurgulayan Enginyurt, "Türkiye'de her şeyin fiyatı arttı. Fiyatı artmayan tek ürün fındık. Buna hiç kimse bir türlü anlam veremiyor. Üreticilerimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Üreticilerin alın terini sonuna kadar savunduk. Bundan sonra da savunmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Enginyurt, AK Parti Ordu milletvekillerinin fındığa yeteri kadar sahip çıkmadığı iddiasında bulunarak, milletvekillerini üreticilerin haklarını savunmaya davet etti.

Basın toplantısına, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, ilçe ziraat odaları başkanları ve çok sayıda fındık üreticisi de katılarak destek verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Serbest Piyasa Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title