Haberler

Olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisini Tatil Eden Hakem Mete Kalkavan'ın Raporu Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Futbol terörüne sahne olan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini yöneten tecrübeli hakemin, Güneş'in ilk değil, ikinci düşüşü sonrasında maçı erteleme kararı aldığı ortaya çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-2'lik maçın rövanşında Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş maçında yaşanan çirkin olaylar ülke gündemine oturdu.

Gazete Habertürk'ten Atilla Türker'in haberine göre; Hakem Mete Kalkavan, Futbol Federasyonu'na gönderdiği raporunda, maçı tatil etme gerekçesini ayrıntılı bir şekilde aktardı. Tecrübeli hakemin, Güneş'in ilk değil, ikinci düşüşü sonrasında maçı erteleme kararı aldığını bildirdiği ortaya çıktı.

"GÜNEŞ'İN YERE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜM"

Kalkavan raporunda şu ifadeleri kullandı:

"Karşılaşma çok gergin bir ortamda oynandı. Sahaya sık sık yabancı madde atıldı. Bu nedenle oyunu iki kez durdurmak zorunda kaldım. Maçın 57. dakikasında misafir takımın bulunduğu yedek kulübesi yanında bir kargaşa oldu. Beşiktaşlı bazı futbolcularla ev sahibi takım taraftarları arasında kavga yaşandı. Teknik direktör Şenol Güneş de o bölgedeydi. O sırada Güneş'in yere düştüğünü gördüm. Şenol Güneş sonra yerden kalktı ve yedek kulübesine doğru gitti. Başına buz tedavisi yapıldı. Ben de Şenol Güneş'i izledim."

"GÜNEŞ'İ YÜZ ÜSTÜ GÖRÜNCE MAÇI TATİL ETTİM"

Şenol Güneş sahadan çıkarak tünele doğru koşar adım gitti. Üstüne doğru yine yabancı maddeler atıldı. Şenol Güneş kendini korumaya çalıştı. Tünelden içeri hızla girerken bir anda yüzüstü yere düştü. Göreviler hemen yanına geldi. Kollarından tutarak kaldırdılar. Güneş'i yüz üstü görünce maçı tatil etme kararı aldım. Bu şartlar altında maçı daha fazla oynatamazdım. Soyunma odasına gittim ve durumu federasyon temsilcilerine bildirdim."

BEKLENEN CEZALAR!

- Fenerbahçe'ye 3-0 hükmen mağlubiyet ya da maçın 57. dakikadan itibaren tekrarı.

- Fenerbahçe'ye 2 ila 3 maç seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası. (Bu yaptırım ligde değil, statü gereği Türkiye Kupası'nda çekilecek)

- Ev sahibi kulübe tribün olayları nedeniyle yüksek miktarda para cezası.

ARBEDELER DE RAPORA GİRDİ

Karşılaşmanın temsilcileri de Futbol Federasyonu'nda gönderdikleri raporlarda olayları detaylı bir şekilde yazdılar. Müsabakada görevli Vahap Şimşek, Alaattin Özcan ve Celalettin Yavuz'un, soyunma odası koridorlarında özel güvenlikçiler ile Beşiktaşlı oyuncular arasındaki arbedeye de yer verdiği bildirildi. Ayrıca Beşiktaş kulübü görevlisi Erdinç Gültekin'e yapılan darp de raporlarda yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mete Kalkavan Şenol Güneş Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

Tarafsız:

Adamın göğsüne su geliyor yüz üstü düşüyor, bu artistlikten başka ne, resmen maçı tatil ettirebilmek için oynanan bir oyun, helal olsun KARTAL ın hocasına.

3
6
yanıtYanıtla
Fatih:

tarafsız neyı savunuyorsun daha !!! Anlamıs degılım yapılanlar doğrumu

5
1
yanıtYanıtla
Hakikat:

bu kadar az şeyle kurtulmamalılar

3
0
yanıtYanıtla
Ultraarslan67:

Kedidir kediii

2
0
yanıtYanıtla
tarafsız:

fenev bu yıl düşürülsün alt lige. hep çirkeflik zaten futbol oynadığıda yok

0
2
yanıtYanıtla
Alayına gider:

Dersimli lan sen mal mısın aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsun zaten sizden artist olmaz anca figüran olur gerçi oda zor olur biraz.sizden yönetmende olmaz taraftarınızı bile yönetemediniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title