Haberler

Okulda Uyuşturucu ile Yakalanan Gence ÖSS Sınavına Kadar Test Çözme Cezası

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde Okulda Üzerinde Uyuşturucu Madde Bulunan Lise Son Sınıf Öğrencisine Cumhuriyet Savcısının Talebi Üzerine Mahkeme Tarafından Günde 100 ÖSS Hazırlık Sorusu Çözme Cezası Verildi. Şarköy Halkı İse, 3 Yıl Önce Göreve Gelen Genç Savcı Tamer Soysal'ın Verdiği İlginç Kararları Konuşuyor.

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde okulda üzerinde uyuşturucu madde bulunan lise son sınıf öğrencisine Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine mahkeme tarafından günde 100 ÖSS hazırlık sorusu çözme cezası verildi. Şarköy halkı ise, 3 yıl önce göreve gelen genç savcı Tamer Soysal'ın verdiği ilginç kararları konuşuyor.

Şarköy Lisesi'nde okul yönetimi tarafından yapılan aramada 11. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki U.Y'nin üzerinde 1.25 gram Hint keneviri ele geçirildi. Okul idaresinin durumu polise bildirmesi üzerine gözaltına alınan U.Y uyuşturucu madde bulundurmak suçundan Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Lise son sınıf öğrencisi U.Y ise savcılıkta verdiği ifadesinde uyuşturucu madde kullandığını kabul etti.

Şarköy Cumhuriyet Savcısı Tamer Soysal ise CMK'nın 109'uncu maddesi gereğince ÖSS sınavına kadar günde 100 soru çözmesi talebiyle U.Y'yi Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti. Mahkeme Hakimi Cengiz Altin ise savcının talebini yerinde bularak lise son öğrencine Haziran ayında yapılacak olan ÖSS sınavına kadar adli kontrol altında tutulması ve bu süre içinde de günde 50 Türkçe, 50'de Sosyal test sorusu çözme cezasını onayladı. ÖSS sorusu çözme cezası verilen öğrenci U.Y ise test sonuçlarını haftada bir savcılığa getirerek kontrol ettirecek.

Lise son sınıf öğrencisine verilen cezanın tedbir niteliğinde olduğunu belirten Şarköy Cumhuriyet Savcısı Tamer Soysal, "Verdiğimiz ceza 1 haziran 2005 tarihinden sonra yürürlüğe giren ceza kanunları çerçevesinde alınan kararlardan bir tanesidir. Adli Kontrol Kurumu Fransız ve Alman hukuk sistemlerinde de var olan ve teknik olarak tedbir niteliği taşıyan bir cezadır ve Nihai bir ceza değildir.Ceza verilmesine rağmen yargılanmasına devam edilecektir.Bizim bu somut olayımıza verdiğimiz ceza ise uyuşturucu madde bulunduran öğrenciyi ıslah etme gayesiyle günde 100 soru çözdürerek bir nevi üniversite sınavına hazırlama amacıyla verilmiştir.İnşallah öğrencimiz bu cezadan fayda sağlar ve üniversite sınavcını kazanır. Bizim yaptığımız kontrollerde ise öğrencimiz buna şimdilik uyuyor. İlk hafta sonuçlarına göre öğrencimiz testlerini çözmüştür. Çözdüğü testleri ise biz her hafta alarak kontrol ediyoruz. Şuana kadar öğrencimiz 300 soru çözdü. Başarı açısından değerlendirmek gerekirse çok başarılı değil. Ancak bu cezanın uygulanmasıyla başarı grafiğinin artacağına inanıyorum. İnşallah bu ceza eğitim hayatına olumlu bir katkıda bulunabilir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title