Haberler

Öğretmenlere, 'Derse Önlükle Girin' Yazısı

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ali Ceylan, önlük giymeyen öğretmenler Dilan Atik ve Şebnem Tavgaç'a, "Gelişim çağında olan öğrencilerimize kıyafet konusunda örnek olmanız gerektiğinden, bundan sonra derslere önlükle girmeniz hususunda gereğini rica ederim" şeklinde uyarı yazısı gönderdi.

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ali Ceylan, önlük giymeyen öğretmenler Dilan Atik ve Şebnem Tavgaç'a, "Gelişim çağında olan öğrencilerimize kıyafet konusunda örnek olmanız gerektiğinden, bundan sonra derslere önlükle girmeniz hususunda gereğini rica ederim" şeklinde uyarı yazısı gönderdi.

Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Ali Ceylan, İngilizce öğretmeni Dilan Atik ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Şebnem Tavgaç'a, geçen 10 Şubat'ta yazı göndererek derslere girerken önlük giymelerini istedi. Mustafa Ali Ceylan yazıda, "9 Şubat 2016 tarihinde derslere girerken önlük giymeniz konusunda okul müdürü tarafından sözlü olarak uyarılmış olmanıza rağmen önlük giymediğiniz görülmüştür. Gelişme çağında olan öğrencilerimize kıyafet konusunda örnek olmanız gerektiğinden, bundan sonra derslere önlükle girmeniz hususunda gereğini rica ederim"  dedi.

İki öğretmenin üye olduğu Eğitim-Sen'in Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, öğretmenlerin, sendikaların geçen yıl aldığı serbest kılık kıyafet kararı doğrultusunda hareket ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Benzer kıyafetler giyen başkaca öğretmenler olmasına rağmen, yalnızca sendika üyemiz olan öğretmenler hedef seçilerek önlük giymeye zorlanmış ve gerek sözlü uyarı yapmak suretiyle gerekse yazı içeriğinde yer alan, 'Gelişme çağındaki öğrencilerimize kılık kıyafet konusunda örnek olmanız gerektiğinden' şeklindeki ifadelerle rencide edilmişlerdir. Yazılı olarak öğretmen arkadaşlarımızdan önlük giymeleri istenerek aksine durumda gelişim çağındaki çocukların nasıl olumsuz etkilenebileceğinin bu sapık kafadan sorulmasını istiyoruz."

Eğitim-Sen'in Okul Müdürü hakkında şikayette bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise öğretmenlere kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri hususunda tavsiye niteliğinde bilgilendirme yapıldığı, sendika ayrımı gözetilmediği, herhangi bir kasıt veya zorlama da olmadığı belirtildi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ali Zonguldak Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title