Haberler

Öğrenciler kuş ve kedileri sıcak yuvaya kavuşturdu

Güncelleme:

Siirt'te öğrencilerin atık ürünleri de değerlendirerek yaptığı kedi barınakları ile kuş yuvaları, kentin çeşitli noktalarına konuldu.

Siirt'te öğrencilerin atık ürünleri de değerlendirerek yaptığı kedi barınakları ile kuş yuvaları, kentin çeşitli noktalarına konuldu.

Fevzi Çakmak Ortaokulunda teknoloji tasarım öğretmeni Mustafa Babuş'un girişimiyle öğrenciler, evlerinde kullanılmayan karton ve benzeri malzemelerle okulda kedi barınağı ve kuş yuvası yaptı.

Öğrencilerin önce Güres Caddesi'nde sergilediği 500 kedi barınağı ve 100 kuş yuvası, kentin belirli noktalarına konuldu. Bazı esnaf da barınak ve kuş yuvalarına yem bıraktı.

Babuş, yaptığı açıklamada, öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak için bir ay içinde böyle bir çalışmaya imza attıklarını söyledi.

İnternetten yuva ve barınak yapmayı öğrenerek bunu uygulamaya geçirdiklerini dile getiren Babuş, projeye 7 ve 8'inci sınıflardan 500 öğrencinin katıldığını anlattı.

Babuş, atık ürünler ve satın aldıkları malzemelerle güzel yuvalar yaptıklarını belirterek, "Emeği geçen tüm öğrencilerimi kutluyorum. Önümüzdeki zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik farklı çalışmalarımız da olacak." dedi.

Öğrencilerden Gizem Üçok, soğuk havalarda hayvanların üşümemesi için tüm sınıf olarak seferber olduklarını söyledi.

Herkese imkanları ölçüsünde sokak hayvanlarına destek olmaları çağrısında bulunan Üçok, "Kış geldi, havalar soğudu. Bununla ilgili farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yaptık. Sokak hayvanlarına sahip çıkmayı amaçladık. Çok mutluyum." diye konuştu.

Muharrem Yılmaz ise her sabah okula giderken sokak hayvanlarını üşürken görüp üzüldüğünü anlatarak, "Soğuk havalar en çok sokak hayvanlarını etkiliyor. Onlara sıcak bir barınak yaptık. Atık malzemelerin de doğaya kazandırılmasını sağladık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title