Haberler

Ödemiş'ten İzmir'e Gelirken Treni Tercih Eden Yolcular İsyanda...

Ödemiş-İzmir arasında hizmet veren trenlerle seyahat eden vatandaşlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği sıcak yaz günlerinde, bazı vagonların klimasız ve bakımsız olması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıya tepki gösterdi.

Ödemiş- İzmir arasında hizmet veren trenlerle seyahat eden vatandaşlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği sıcak yaz günlerinde, bazı vagonların klimasız ve bakımsız olması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıya tepki gösterdi. Hem ayakta hem klimasız trenlerde seyahat etmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin soruna biran önce çözüm bulmasını istedi.

Numaralı bilet satılmaması nedeniyle de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren yolcular, "2 saatlik yolculuk ayakta çekilmiyor. Sıcaklar da bastırınca, çekilmez hale geldiler" dedi. Yetkililer ise yolun bakımda olduğunu ve kısa zaman sonra daha konforlu yolculukların yapılacağını belirterek, Devlet Demiryolları'nın (DDY) Ödemiş- İzmir arasındaki bazı trenlerin periyodik bakımları ve onarımları nedeniyle bazı vagonları seferden çektiği bilgisini verdi. DDY yetkilileri "1960 model eski trenler tekrar devreye sokularak açık kapatılmaya çalışılıyor" dedi.

İşi gereği sık sık İzmir'e yolculuk yapan Ödemiş'in Çaylı Beldesi'nden Recep Öztürk, yaşadıklarını, "Demir yolu ekonomik. İşimiz de Çankaya ve Basmane tarafında olunca tren çok ideal oluyor. Fakat tren seferleri bugünlerde bizim için sıkıntı. Yetkililere sorduğumuzda, şu an kullanılan trenlerin bakımlarının yapıldığını ve en kısa sürede tekrar seferlere başlanacağını söylediler. Tam da yaz günü, aşırı sıcakların hakim olduğu şu günlerde yaptığımız yolculuk adeta işkenceye dönüşüyor. Eski yıllarda olduğu gibi hem nostalji yaşıyoruz, hem de kapı ve pencereler açık şekilde yolculuk yapıyoruz. Yoğunluktan dolayı ayakta gidip geldiğimizden kapıları açarak elimizle tutuyoruz. Yoksa sıcaktan bayılacağız. Bir an önce klimalı trenler tekrar devreye girmeli" şeklinde dile getirdi.

Yolculardan 57 yaşındaki Mustafa Türk, özellikle yaşlıların büyük sıkıntı yaşadığını anlatarak, "Biletler numaralı olmadığı için ayakta gidiyoruz. 2 saat az değil. Yaşlılar büyük sıkıntı çekiyor. Gençler de kendilerine göre haklılar belki yer vermiyorlar. Sıkıntının giderilmesi gerekir" diye konuştu.

18 yaşındaki Halis Furkan Kocakulak da, numarasız bilet almak zorunda kalmalarına tepki gösterdi: "İzmir'den buraya kadar gelmek sıkıntı verici. Hele bir de ayakta olunca sıkıntı artıyor. Bir de trenin hangi durukta duracağı söylenilmiyor. Yolu bilmeyen biri için zor bir durum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ödemiş İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title