Haberler

Nüfusunun 60 Katı Turist Ağırlıyor

Levent Kişi - Marmaris'in doğal güzellikleriyle ünlü beldesi İçmeler, her yıl nüfusunun yaklaşık 60 katı turisti ağırlıyor.

Levent Kişi - Marmaris'in doğal güzellikleriyle ünlü beldesi İçmeler, her yıl nüfusunun yaklaşık 60 katı turisti ağırlıyor.

Marmaris ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler, sahip olduğu, nüfusunun 4 katı yatak kapasitesi kadar ağırladığı turist sayısının fazlalığıyla da dikkat çekiyor.

İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaris'in Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu, ilçenin ülke ekonomisine 1 milyar doların üzerinde girdi sağladığını söyledi.

Marmaris'in bir beldesi olan İçmeler'in 5 bin 300 nüfusa sahip olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediye belgeli otellerde ise toplam 22 bine yakın yatak kapasitesi bulunduğunu bildiren Eren, "Beldede yılda 300 binden fazla turist ağırlıyoruz. Belde turizm merkezi olduğu için kooperatif yapılmasına müsaade etmiyoruz. İçmeler'de apartman yok denecek kadar azdır. Evler ise genelde villa şeklindedir" dedi.

Eren, İçmeler'in dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Turistler beldemize güneş ve bozulmamış doğal dokusu nedeniyle geliyor. Ormanımıza, plajımıza ve denizimize çok iyi sahip çıkmamız lazım. Çevreyi bozan ve kirleten olaylara karşı hep birlikte savaş vermemiz gerekiyor. İnsanların bilinçlendirilmesi konusunda çok sıkıntı var. Çevrenin korunması ve temiz tutulmasıyla ilgili uyarıcı levhalar koyuyoruz. Vatandaşlarımızdan ve turistlerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Çünkü ekonomimiz buna bağlı, yeşilimizi ve mavimizi korumak zorundayız."

-Katar Şeyhi'nden sonra yatırım arttı-

Belediye Başkanı Eren, Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani'nin iki yıl önce beldedeki bir oteli satın almasının ardından İçmeler'e yatırımcıların ilgisinin arttığına dikkat çekti.

Pamucak ve Kızılkum mevkilerinde yaptırılan iki turistik tesisin uluslararası iki otel zinciri tarafından işletileceğini belirten Eren, Maliye Kampı'nın arazisini 49 yıllığına kiralayan özel bir Türk firmasının yapacağı tesisle beldenin yatak kapasitesinin 24 bini bulacağını kaydetti.

-8. Cumhurbaşkanı Özal ile tanındı-

İçmeler'in yıldızı, 1980'li yılların sonlarında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın tatil için tercih etmesi ve bölgenin turizmle tanışmasıyla parlamaya başladı. Bu yıldan sonra çok sayıda otel ve devlet kurumlarına ait kamplar da yapıldı.

Bozulmamış doğası ve düzenli yapılaşmasıyla turistlerin tercih nedeni olan belde, yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki mavi bayraklı plajıyla yaz aylarında her gün binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Marmaris'e ulaşımın "taksi bot" olarak adlandırılan teknelerle de yapıldığı İçmeler, günlük mavi yolculuk turlarının uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Çevresi ormanlarla çevrili belde, çoğunluğu İngilizler'den oluşan ziyaretçi sayısını her geçen yıl arttırıyor.

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Levent Kişi İlhan Eren Marmaris İçmeler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title