Haberler

Norveç'li Somon Dönere Takıldı

Alarko-leröy Ar&ge Grubu Tarafından Üretim Fikri Geliştirilen "Somon Döner", Şeflerin Özel Uygulaması ile Farklı Bir Döner Tadına Dönüştü.somon Döner, Tüketicilerin Gözdesi Oldu.

Alarko-Leröy Ar&Ge grubu tarafından üretim fikri geliştirilen "Somon Döner", şeflerin özel uygulaması ile farklı bir döner tadına dönüştü.Somon döner, tüketicilerin gözdesi oldu.

Bu yeni ürün ile somon, yerel tatları da içine alarak yeni ve farklı lezzetlere taşınıyor. Kılçıkları tamamen temizlenmiş, fileto haline getirilmiş somon balığı, değişik baharatlarla marine edilerek, döner haline getiriliyor. Yeşilliklerle servis ediliyor. Görsel olarak et ve balık dönerine benzeyen somon döneri, lezzet olarak balıktan daha farklı bir damak tadı taşıyor.

Alarko-Leroy, "Somon Döneri" projesini, Ar&Ge çalışması sonucu hayata geçirdi. Şirket Genel Müdürü Bülent Işık, tüketiciye yeni ürünler sunmanın yolunun, 'onlarla bilgi ve ürün açısından paylaşım içinde olmak ve yeni lezzetlere açık olmaktır' söyleyerek, somonun daha geniş kitlelere ulaşmasında, yeni ürün fikirlerinin önemli olduğunu vurgaladı.

Somon, iri olması ve kemiksiz çok büyük parçalar verebilmesi nedeniyle çok farklı şekillerde kullanılmaya uygun bir balık. Fümesi, filetosu, pastırması ile sofralarımızı süsleyen somon, son olarak da geleneksel damak tadına uygun olan döneriyle tüketicini karşısına çıkıyor.

Üstelik besin değerleri açısından hem yetişkinler hem de çocuklar için sağlıklı bir yiyecek niteliği olduğunu belirtiliyor. Tadanlardan gelen olumlu tepkiler sonrasında somon döner, dönercilerin de yeni gözdesi olacak gibi gözüküyor. Özellikle balığı fazla tüketmeyen çocukların bile damak zevkine uygun bir alternatif.

Somon balığı Omega 3 ve Omega 6 açısından zengin bir besin olması nedeniyle çocuk ve yetişkinlerin sıkça tüketmesi gereken gıdaların başında geliyor. Çünkü bu yağlar özellikle çocukların kemik ve zekâ gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

Somon, sağlıklı beslenmeye büyük katkılar sağladığı gibi doyumsuz lezzetlere de dönüştürülebiliyor. Başta sağlıklı beslenme adına ve biraz da moda olarak mutfağa giren somon kısa zamanda sofraların vazgeçilmez bir yiyeceği oldu. Bunun nedeni, lezzeti kadar çabuk pişirilip sofraya getirilebilmesi. Bu özelliği, yemek hazırlamaya kısıtlı zamanı olan, çalışanlar için de önemsenecek bir avantaj.

Somon balığının Türkiye'de üretimi yok. Soğuk denizleri seven bu balık için Türkiye'nin denizlerinin ısısı uygun değil. Alarko somonu dünyaca ünlü ve güvenilir bir balık firması olan Hallvard Leröy'den taze olarak ithal ediyor.

Beyinin yüzde 60'ı yağdan oluşuyor ve bilim adamları bu yağın en azından yüzde 30'unun Omega 3 yağlı asitlerinden olduğu görüşünde. Vücudumuzdaki hücreleri geliştirmekle görevli Omega 3 yağlı asitlerini yalnızca yediklerimiz aracılığıyla alabiliyoruz. Yani vücut bunu üretemiyor. Bu nedenle vücudun gıdalarla yeterli miktarda Omega 3 almasını sağlamak önem taşıyor. Omega 3'ün bulunduğu gıdaların başında ise somon ve uskumru gibi yağlı balıklar geliyor.

(İST-RA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title