Haberler

Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği bombalı saldırıda 7 askerin öldüğü, 22'sinin yaralandığı bildirildi.

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği bombalı saldırıda 7 askerin öldüğü, 22'sinin yaralandığı bildirildi.

Irak polis teşkilatı İttihadiye'de görevli yüzbaşı Said en-Nedavi, AA muhabirine, Irak güçlerinin bugün birçok cepheden kentin batı yakasında yer alan Eski Kent'in içine ilerlediğini belirtti.

Operasyonlar sırasında, DEAŞ militanlarının bir eve yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 askerin öldüğünü, 22'sinin yaralandığını ifade eden Nedavi, yaralanan askerlerin çoğunun durumunun ağır olduğunu kaydetti.

İttihadiye'de görevli subaylardan Şakir Cevdet de güvenlik güçlerinin, Eski Kent'e girmesinden kısa süre sonra DEAŞ'ın yollarda kurduğu barikatları kaldırdığını ve Sivil Savunma binasını ele geçirdiğini söyledi.

Cevdet, Eski Kent'in kuzeyindeki Babu'l Beyd bölgesinde de örgütün sözde "Ana Kapılar ve Kontrol Noktaları" sorumlusu Kenan Ceyad Abdullah isimli militanın öldürüldüğü bilgisini verdi.

Iraklı üsteğmen Halid Na'man da DEAŞ militanlarının Kerkük'ün güneybatısında Havice kasabasında evlerini terk etmekle suçladığı aralarında kadın ve çocukların da olduğu 30 sivili kurşunlayarak öldürdüğünü belirtti.

Na'man örgüt militanlarının Havice'ye bağlı Ummu'l Uyun köyünde de Irak polisi ve Peşmerge güçleri adına casusluk yapmak suçlamasıyla 4 sivili öldürdüğünü kaydetti.

Musul'un batı yakasındaki "Şifa Mahallesi" ve "Eski Kent" bölgelerinde ağır sokak çatışmaları devam ediyor.

Kentin doğu yakasını ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren batı yakasını kurtarmak için harekete geçmişti.

Göç ve Göçmenler Bakanı Casıl el Caf, yaptığı açıklamada, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana yerlerinden olan sivillerin sayısının 690 bine ulaştığını kaydetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title