Haberler

Muş: Köy Halkı Tek Çeşmeden Akan Suyla İhtiyaçlarını Karşılamaya Çalışıyor

Muş'un Korkut İlçesi'nin Alazlı Köyünde Tek Çeşmeden Su İhtiyaçlarını Karşılamaya Çalışan Kadınlar, Bir Bidon Su Alabilmek İçin Saatlerce Kuyrukta Bekliyor.

Muş'un Korkut İlçesi'nin Alazlı köyünde tek çeşmeden su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan kadınlar, bir bidon su alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

Ramazan ayının ilk günlerinde iftar saatlerini su kuyruğunda geçiren köylü kadınlar, yaşadıkları çilenin bir an önce sona ermesini istiyor.

165 hane ve bin 100 nüfuslu Alazlı köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısı hat safhaya ulaştı. Köyde bulunan 7 çeşmeden 6'sının üç yıl önce kurumasının ardından vatandaşların az miktarda akan tek çeşmeden su ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalması sebebiyle uzun su kuyrukları oluşuyor. Az miktarda akan tek çeşmeden su ihtiyaçlarını karşılayan Alazlı köyü kadınları, bir bidon su için saatlerce çeşme başında beklemek zorunda kalıyor. Ramazan ayının ilk günlerinde birçok kadın iftar saatini su sırasında geçiriyor.

Suyun az akması sebebiyle normal büyüklükteki bir bidonu doldurmak için en az 15 dakika beklemek zorunda kalan kadınların uzun kuyruklar oluşturduğunu söyleyen Alazlı köyü muhtarı Bedrettin Yıldız, çoğu zaman su sırası için kadınlar arasında kavgaların yaşandığını söyledi. Bir bidon su alabilmek için kadınların sabahın erken saatlerinde çeşme başında kuyruğa girdiğini kaydeden Yıldız, "Özellikle Ramazan ayında kadınlar zamanının büyük bölümü su almak için çeşme başında geçirmek zorunda kalıyor. Bir çoğu iftarını çeşme başında açıyor" dedi.

Köylerinde yaşanan su sıkıntısının köydeki çeşmelerin kuruması nedeniyle bütün su ihtiyacının bir çeşmeden karşılanmasından kaynaklandığını kaydeden Alazlı köyü muhtarı Yıldız, "Köyümüzün bin 100 nüfusu bulunmaktadır. Bu insanların hepsi az bir şekilde akan tek çeşmeden su ihtiyacını karşılamaktadır. Hal böyle olunca su yetmiyor, kuyruk oluşuyor. Özel İdare tarafından köyümüze su getirileceği bildirildi. Köyümüzün programa alındığı söylendi. Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi kapsamında köyün suya kavuşturulması için para da var. Ama biz halen çile çekiyoruz. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

Alazlı köyü kadınlarından Pınar Ekinci ve Hacire Yıldız, saatlerce su sırasında beklemenin kolay olmadığını kaydederek, "Artık su sırasında beklemekten bıktık, su taşımaktan bıktık. Ramazan ayının ilk gününü iftar sofrası yerine çeşme başında su sırası bekleyerek geçirdik. Biran evvel bu sorunun çözümlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title