Haberler

    Murat Ülker'den zincir marketlere yönelik "fahiş fiyat" suçlamalarına yanıt: Milletin aklıyla alay etmeyin

    Güncelleme:

    Murat Ülker, aralarında Şok marketlerinin de olduğu zincir marketlere yönelik "fahiş fiyat" suçlamalarına cevap verdi. Marketlerin buradaki en zavallı kesim olduğunu belirten Ülker, "Milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok" dedi.

    Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, aralarında Şok marketlerinin de olduğu zincir marketlere yönelik "fahiş fiyat" suçlamalarına yanıt verdi. Ülker, gazetecilerle sohbet toplantısında "fahiş fiyatlar" hakkında açıklamada bulunarak, zincir marketlerin fahiş artışların sebebi olarak gösterilmesinin milletin aklıyla alay etmek olacağını savundu.

    "BİZ YÜZDE 1 KAZANIYORUZ, BUNU İNDİRSEK NE OLUR?"

    Türkiye'nin büyük bir planlama sorunu olduğunu söyleyen Murat Ülker şunları kaydetti:

    "Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herkes akıllı herkes bakkala gittiği zaman kim kaç para biliyor. Ve herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor öyle bir şey yok. Millet aptal mı? Biz yüzde 1 kazanıyoruz, bunu indirsek ne olur?

    "SADECE DOMATESTE 35 MİLYON LİRA ZARAR ETTİK"

    Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. O dönem domates fiyatları indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik. Türkiye'de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı.

    "MARKET BURADAKİ EN ZAVALLI KESİM"

    Artık herkes TL'nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz. Ya bu memleketin planlamacısı yok mu? Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, 'Aldığın fiyata satma' o zaman hakikaten Alaeddin'in cini lazım. 'Aldığın fiyata satmayacaksın.' Nasıl olacak bu iş?

    "PATATES BİR SENE SONRA YIĞILDI KALDI"

    Mesela ne oldu patateste. Patates hiç satılmadı niye? Patatesin çoğu bu hamburgercilerde, büfecilerde satılırdı. Bu satılmayınca dağ taş patates oldu. Şimdi tekrar açılıverince de, patatesler bozuldu tabi, patates yok oldu şimdi de. E tabi var yok yaparsan bunun fiyatı da aşağı yukarı oluyor."

    ŞOK MARKET KİMİN?

    Şok Market 1995 yılında Koç Holding bünyesinde bulunan Migros tarafından kuruldu. Kısa sürede Türkiye'nin en büyük market zincirleri arasında yerini aldı. 2011 yılında ise Yıldız Holding tarafından satın alındı. Murat Ülker bir dönem önce Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Görevini Ali Ülker'e devreden Murat Ülker, hala Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Murat Ülker Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
    500

    Yorumlar (135)

    İdris Çelik:

    Murat Ülker asıl sen milletin aklı ile dalga geçiyorsun paranın belini kırıyorsun türküye genelinde binlerce marketin var el insaf ya fiyatları düşürmesiniz bizde halk olarak büyük marketlerden alış veriş yapmayız

    244
    250
    yanıtYanıtla
    Metin Demir:

    sorun şimdiki devlet büyüklerinde değil bunlar olmasa suryeden farkımız kalmazdı sorun bundan üncekilerde milet fabrika kurarken bunlar heykel dikerdi anamızın baş örtösüyle uğraşırdı şimdi en azında azda olsa birşeyler yapan bir lider var dünyaya meydan okuyan bir lider var

    224
    189
    yanıtYanıtla
    Doğrucu Davud:

    Senin gibi cahiller ancak buna inanır. Hayatında kaç kitap okudun. Günde kaç gazete okuyorsun. Her kesimin gazetesini okuyor musun yoksa sadece havuz medyasını mı okuyorsun?

    yanıt68
    yanıt59
    Metin Demir:

    benim dünyada haberim var üreten ülkelerde bile kuraklıktan pandemiden dolayı kıriz var ama bizde ise sürekli hain üretiliyor kökö kurusun bir türlü azalmıyor

    yanıt68
    yanıt45
    Ilhan Hardal:

    @metin demir; sen küçükken ateşli bir hastalık geçirdin mi , hangi ülkeden bahsediyorsun anlamadım ki özelleştirme adı altında bütün kurulmuş fabrikaları kim sattı bu iktidar değil miydi . yahu balık hafızalı mısın sen 20 yıldır aynı iktidar yönetmiyor mu bu ülkeyi hangi eski iktidardan bahsediyorsun anlamadım. Hala başörtüsü, heykel falan diyorsun ya pes senin gibilerin bu yazdıklarını okudukça daha beter olmamız için dua ediyorum görünüşe göre bizim gibilerin duaları kabul oluyor anlayana :)

    yanıt41
    yanıt34
    Bozoklu :

    Özelleştirilmedik bir şey kalmadı. Zorda kalındığı zaman vergi yükseltmekten başka bir şey yapılmıyor. Anası ağlayan halk başka kimse değil. Bankaya borcunu ödemeyemeyen icralık olan vatandaş sayısı %82 arttı bir yıl içinde. Kimseye hak etmediği övgüyü yapmanın ve 20 sene önceki kötü yönetimi anlatıp dumanın hiçbir vatandaşa faydası yok. Halk olarak kutuplaşmayı bırakıp vatana ve millete hangisi faydalı ona odaklanmadığımız sürece millet olarak daha çok çekeceğimiz var.

    yanıt57
    yanıt12
    Yavuz KAŞTAŞ:

    Asıl siz milletin aklıyla alay etmeyin bence, paketlerin gramajı azaltılıp fiyatı aynı kalsa nolur? ZAM OLUR. ORTALAMA BÜTÜN ÜRÜNLER -50 arası zamlanmış

    275
    118
    yanıtYanıtla
    Çınar Saraç:

    Ver coşkuyu dolar 9 TL inşallah 50 TL olurda bir erkek bulamazsınız sizler hak ettiniz neymiş cami yapıyor yol yapıyor yok Cuma’ya gidiyor cahiller sizi.

    129
    178
    yanıtYanıtla
    Metin Demir:

    zaten siz ülke batsın istiyorsunuz sırf adam camiye gidiyor diye siz dinsiz olarak yaşayın birşey diyen varmı size ama oynadığınız tüm oyunlara rağmen adam dik ve ayakta geziciler sizi

    yanıt166
    yanıt119
    Ahmet Adıyaman:

    bütün colaları, yumurtaları, kahveleri topladınıs. sonra fiyatlar bi yükseldi sürdünüs piyasaya..

    134
    163
    yanıtYanıtla
    Tüm 135 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title