Haberler

Minik Kalpler Hastalar İçin Pazarcı Oldu

Aydın'da anaokulu öğrencileri 'Dünya Yalnız Bizim Değil' sloganıyla yürütülen proje kapsamında hazırladıkları ürünleri okul bahçesinde satışını yaptı.

Aydın'da anaokulu öğrencileri 'Dünya Yalnız Bizim Değil' sloganıyla yürütülen proje kapsamında hazırladıkları ürünleri okul bahçesinde satışını yaptı. Minik öğrencilerin yaptığı satıştan elde edilen gelir ile ihtiyaç sahiplerine hasta yatağı ve tekerlekli sandalye alınacak.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Seyda Kayhan Anaokulu 'Dünya Yalnız Bizim Değil' sloganı ile yürüttüğü proje ile gönüllere dokundu. Okul öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte hazırladığı, hem biyoçeşitliliğe dikkat çektiği, hem de değerler eğitimini uyguladığı projenin sergisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Sergi açılışı sonrası sınıflar biyoçeşitliliği anlatan defilelerini ve gösterilerini sundu. Daha sonra, öğrencilerin biyoçeşitlilik üzerine hazırladığı materyaller okul bahçesinde kurulan stantlarda satışa sunuldu. Buradan elde edilecek gelir, Aymelek Derneği aracılığı ile hasta yatağı ve tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan hastalara umut olacak.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin bu projede dokunacakları hayatların mutluluğunu hissederek görev aldıklarını ifade eden okul müdürü Derya Çetin, " Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz büyük bir özveride bulundu. Ailelerimiz ise her türlü maddi ve manevi konuda bizlere severek isteyerek destek oldular. Çünkü hepimiz bugünkü biyoçeşitlilik kermesi satışından çok gelir elde etmek ve birden fazla hasta yatağına ihtiyaç duyan hastanın hayatına dokunmak istiyoruz" dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ise, "Çocuklara biyoçeşitlilik hakkında bilinç kazandırılırken, aynı zamanda değerler eğitimi ile birleştirilerek bu etkinlik yapılmış. Çocuklarımızın, velilerimizin ve öğretmenlerimizin yapmış oldukları çeşitli el işi, göz nuru işlemeler değişik hediyelik eşyalar burada satışa sunuluyor. Buradan elde edilen kazançla yatak alınacak ve bu alınan yataklar Aymelek Derneği vasıtasıyla hastalara ulaştırılacak. Bu anlamda da yardımlaşma, dayanışma ruhunu da içinde barındıran bir etkinlik olmuş" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türkiye Aydın Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title