Haberler

Mini Mini Birler" Yarın Ders Başı Yapacak

"Okula Uyum Programı" Uygulamasıyla İlköğretim Okulu 1. Sınıfa Kayıt Yaptıran Öğrenciler, Yeni Eğitim-öğretim Yılına Yarın Başlayacaklar.

-"Okula uyum programı" uygulamasıyla İlköğretim Okulu 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına yarın başlayacaklar.

ANKARA(ANKA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen sene başlattığı "okula uyum programı" uygulamasıyla İlköğretim Okulu 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına yarın başlayacaklar.

MEB verilerine göre, bu yıl yaklaşık 900 bin öğrenci ilkokul 1. sınıfa, 750 bin minik de anaokuluna kayıt yaptırdı.

Bakanlık, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin daha önce açıklanan tarihten bir hafta önce okula başlatılmasıyla, çocukların okul korkusunu yenmeleri, okula daha kolay uyum sağlamaları, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımaları amaçlanıyor.

Yarın okulla tanışacak olan minik öğrenciler, önce okul hakkında bilgilendirilecek, tüm okul personeli, diğer veli ve öğrencilerle tanışacaklar. Bir haftalık okul programında 09.00 ile 12.00 saatleri arasında üç ders saati ve iki dinlenme saati olacak.

-EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ-

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title