Haberler

    Milli Yüzücü Gözünü Altın Madalyaya Dikti

    Geçen yıl katıldığı şampiyonalarda, dünya üçüncülüğü ve dördüncülüğü elde eden Muhammet Emin, en son Rusya'nın Tomsk kentinde düzenlenen Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda 1500 ve 800 metre su üstü yarışlarında iki gümüş madalya kazandı.

    Geçen yıl katıldığı şampiyonalarda, dünya üçüncülüğü ve dördüncülüğü elde eden Muhammet Emin, en son Rusya'nın Tomsk kentinde düzenlenen Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda 1500 ve 800 metre su üstü yarışlarında iki gümüş madalya kazandı.

    Milli yüzücü, şampiyonanın son gününde ise katıldığı 6 bin metre açık su yarışlarında birinciliği elde ederek, altın madalyanın sahibi oldu.

    Müsabakanın sonunda İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmenin gururunu yaşayan genç sporcu, gelecek yıl Sırbistan'da düzenlenecek Büyükler Paletli Dünya Şampiyonası'nda Türkiye adına ilk altın madalyayı kazanmak istiyor.

    Muhammet Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor hayatına annesinin tavsiyesi üzerine 5 yıl önce başladığını belirtti.

    Antrenörlerinin kendisiyle çok fazla ilgilendiğini aktaran Muhammet, "Onların sayesinde bugünlere gelebildik. Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki tesiste spora başladıktan sonra paletli yüzmede de kendimi geliştirdim. Daha sonra katıldığım müsabakalardan madalyalar kazanmaya başladım, Türkiye rekorları kırdım." diye konuştu.

    Geçen yıl dünya üçüncülüğü ve dördüncülüğü elde ettiğini anımsatan Muhammet Emin, çok zorlu süreçlerden geçmesine rağmen başarının tesadüf olmadığını herkese gösterdiğini dile getirdi.

    Muhammet Emin Bay, milli takıma geçen yıl girdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

    "Aileme ve antrenörüme söz verdim. Rusya'daki şampiyonada altın madalya kazarak İstiklal Marşı'nı okutmak istiyordum. Dünya şampiyonasında 800-1500 metrede dünya ikincisi oldum. Çok zor rakiplerim vardı. Sonraki gün 6 bin metre açık su yarışında da dünya şampiyonu oldum. Zorlandım ancak sonuç olarak madalyayı da aldım."

    Altın madalya kazanmanın gururunu yaşadığını vurgulayan milli sporcu, aynı başarıyı önümüzdeki yıllarda yapılacak şampiyonalarda da sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Rusya Federasyonu Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    title