Haberler

Turkcell ana sponsorluğundaki milli atletler Tokyo'da madalya peşinde

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğiyle önemli başarılara imza atan Türk atletizminin yıldızları bu kez Olimpiyat Oyunları'nda sahne alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğiyle önemli başarılara imza atan Türk atletizminin yıldızları bu kez Olimpiyat Oyunları'nda sahne alıyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilecek şampiyonada atletizm disiplinine Türkiye'yi 8'i kadın, 17'si erkek, toplam 25 ay yıldızlı atlet temsil edecek. Bu yıl 32'ncisi düzenlenecek dünyanın en önemli spor organizasyonunda atletizm mücadeleleri, 30 Temmuz-8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Tokyo'da yapılacak ve 206 ülkeden 11 bine yakın sporcunun katılacağı oyunların atletizm disiplininde Türkiye, 16 branşta madalya mücadelesi verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türk atletizminin tüm heyecanı ve enerjisiyle Tokyo'daki Olimpiyat Oyunları'nı beklediğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemize verdiğimiz bir söz var. Tokyo'dan başarılarla döneceğiz. Bu sözü tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu noktada bizlere çok büyük destek veren Sayın Bakanımız Dr. Muharrem Kasapoğlu'na ve Spor Genel Müdürlüğü'yle birlikte sponsorumuz Turkcell'e çok teşekkür ediyoruz. Tüm sporcularımızın da İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletmek için ellerinden gelenin fazlasını yapacağına olan inancımız tam. Türkiye'yi gururlandırmak istiyoruz."

"Olimpiyatlarda atletlerimiz bizi gururlandıracak"

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da atletizmin gelişmesine katkı sunmak hedefiyle yıllardır Türk atletizminin yanında olduklarını belirterek, "Olimpiyatlarda atletlerimiz bizi gururlandıracak." ifadesini kullandı.

Erkan, Türk sporuna destek vermeyi sürdüreceklerini aktararak, "Türkiye'deki lisanslı atlet sayısı, desteğimizden bu yana yüzde 80 artarak 250 bini aştı. Bu sayede Olimpiyat Oyunları'na kota alan atlet sayımızın, kafilenin önemli bir kısmını oluşturmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Milli atletlerimizin Tokyo'da ay yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek bizi gururlandıracak sonuçlara imza atacaklarına inanıyoruz. Her birine başarılar diliyoruz. Turkcell olarak her zaman 'TURKSPORU'na destek vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Milliler, daha önce düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda atletizm branşında 1948'de Ruhi Sarıalp, 2004'te Eşref Apak ve son olarak da 2016'da Yasmani Copello ile 3 bronz madalya kazanmayı başarmıştı.

Kaynak: AA / Spor

Tokyo Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title